Ειδήσεις

ΛΑ.Ε. Τρικάλων: Στο δρόμο του αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές φιέστες


Στη Λάρισα διεξάγεται από σήμερα το 4ο κατά σειρά κατ’ όνομα μόνο «αναπτυξιακό συνέδριο», όπου θα παραστεί ο πρωθυπουργός των μνημονίων με το μισό υπουργικό συμβούλιο, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να πουλήσουν για ακόμα μία φορά στο λαό «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Την ώρα που η κοινωνία ματώνει οκτώ συνεχόμενα χρόνια, μακριά και έξω από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, στο όνομα της ανάπτυξης, οι συνεχιστές των μνημονίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙZΑ-ΑΝΕΛ, έρχονται να μιλήσουν για μια «δίκαιη» ανάπτυξη «για όλους». Αποσιωπώντας συνειδητά την τεράστια διεύρυνση των «περιφερειακών ανισοτήτων» εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και της παραμονής «πάση θυσία» στην ευρωζώνη.
Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε στις αποικίες δεν υπάρχει ανάπτυξη, αλλά αφού έχει προηγηθεί αφαίμαξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, και εξανδραποδισμός των «ιθαγενών», εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Οι αποικιοκράτες, έχουν τεχνογνωσία αιώνων σε αυτού του είδους την «ανάπτυξη».
Οι κυβερνώντες με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και απανωτές δόσεις κοροϊδίας, κινούμενοι στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων ντόπιων και ξένων, επιδιώκουν να επιβάλλουν στον λαό της Θεσσαλίας στρατηγικές των δανειστών, όπως το ξεπούλημα στρατηγικών οργανισμών όπως η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, νερά, καθώς και τη δήθεν πράσινη ενέργεια καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, η άδεια για την καύση καρκινογόνων σκουπιδιών στη Μαγνησία, η εγκατάλειψη των σχεδίων τα τελευταία 30 χρόνια για μικρομεσαία φράγματα στην κάλυψη αναγκών του θεσσαλικού κάμπου και επίλυσης του προβλήματος επάρκειας υδατικών πόρων της Θεσσαλίας.
Καμία ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών δεν προωθείται.
Αντίθετα η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία έχασε την παραγωγική της βάση, με συνέπεια το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή. Ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση προϊόντων, που στηρίζει την τοπική οικονομία, διανύει μια κρίσιμη περίοδο χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από το κράτος. Η ανεργία των νέων έχει χτυπήσει κόκκινο, οι νέοι αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, είτε εργάζονται προσωρινά στα προγράμματα απασχόλησης. Οι απολύσεις έχουν γίνει καθεστώς.
Η υποβάθμιση των νοσοκομείων και τα οξυμμένα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν παρά την πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού και τις δήθεν εξαγγελίες περί εξυγίανσης του δημόσιου συστήματος υγείας, η εκπαίδευση δευτεροβάθμια-τριτοβάθμια, καθώς και η επαγγελματική εκπαίδευση με το κλείσιμο μονάδων, απαξιώνεται.
Η διάλυση των υπηρεσιών και των υποδομών στην περιφέρεια είναι ήδη πραγματικότητα. Με βάση τα δεδομένα, δεν μπορούμε να βαφτίζουμε ανάπτυξη, την εγκατάλειψη, εξαπάτηση και χειραγώγηση της κοινωνίας.
Οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανεπάρκεια, αρκούνται σε λεονταρισμούς, χωρίς να έχουν ουσιαστική παρέμβαση ούτε σε επίπεδο αγώνων ούτε σε επίπεδο διοίκησης.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα βρεθεί και πάλι μέσα στους αγώνες της κοινωνίας και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες του νομού Τρικάλων να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεση τους στα σχέδια αυτά συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη κυβερνητική φιέστα, που οργανώνεται στη Λάρισα, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 6:00μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο Imperial .
Τρίκαλα 10 Οκτωβρίου 2017
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα
Επόμενο άρθρο Προτάσεις του Χρ. Μιχαλάκη ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου