Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας: «Με γρήγορα βήματα έρχεται για να συνεχίσει τον σφαγιασμό μισθών»


 Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, με γρήγορα βήματα έρχεται για να συνεχίσει τον σφαγιασμό μισθών, συντάξεων, εργασιακών και κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση και στην απόγνωση τα εργατικά – λαϊκά στρώματα. Εξάλλου και μέσα από τον προϋπολογισμό γίνεται ξεκάθαρη η βάρβαρη και αντιλαϊκή στόχευση της κυβέρνησης όταν το 71% του συνόλου των εσόδων της Ελλάδας θα πηγαίνουν κατευθείαν για στις τράπεζες και στους δανειστές, ενώ σχεδιάζουν να αρπάξουν από το λαό επιπλέον 14 δισεκ. ευρώ μέσα από νέους φόρους και χαράτσια. Όλοι εμείς που δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο είμαστε αποφασισμένοι να αρνηθούμε να πληρώσουμε χαράτσια στην ΔΕΗ, στην υγεία, στην πρόνοια. Να μην επιτρέψουμε να διακοπεί η ηλεκτροδότηση από κανένα σπίτι ή μικρομάγαζο και να αγωνιστούμε για την επανασύνδεση ρεύματος σε όσα σπίτια έγινε διακοπή λόγω αδυναμίας εξόφλησης του λογαριασμού. Να διεκδικήσουμε την κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις. Να μην επιτρέψουμε την διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και την ισοπέδωση των συντάξεων. Να μην ανεχτούμε κανέναν άνεργο χωρίς στήριξη στην υγεία, στην περίθαλψη, στην πρόνοια, σε ότι απαιτείται που θα του επιτρέπει να ζει πάνω από το επίπεδο της φτώχειας. Διεκδικούμε την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, οι πλουτοκράτες.

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές που μεθοδευμένα η Τρόικα η κυβέρνηση εξαπολύουν εναντίον μας. Η απάντησή μας σ’ αυτές τις βάρβαρες πολιτικές και πρακτικές δεν μπορεί να είναι άλλη από: Ταξική συσπείρωση, Κλιμάκωση, Αντεπίθεση.

Γι αυτό και  καλούμε τους συνδημότες μας εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη. Συγκεντρωνόμαστε, απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με το ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

                  Η Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας

Προηγούμενο άρθρο Τρίποντα αγάπης αύριο στην Καρδίτσα - Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για την καταβολή της ενίσχυσης βάμβακος 2011