Ειδήσεις

Κώστας Σκρέκας: Ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον Daniel


Από τις 30 Μαΐου έως και τις 4 Ιουλίου θα βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για την ενίσχυση, με μορφή αποζημίωσης, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, των μεταποιητικών, εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών καταλύματος και εστίασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν σημαντικά από την κακοκαιρία Daniel.

Η δράση που προκήρυξε το Υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Κάθε επιχείρηση του επιλέξιμου ΚΑΔ που καλύπτει τις προδιαγραφές της πρόσκλησης ενισχύεται με αποζημίωση ύψους 500, 5.000 και 7.000 ευρώ, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών της για το 2022.

 

Αναλυτικά:

(α) Για επιχειρήσεις, των οποίων ο κύκλος εργασιών για το οικονομικό έτος 2022 κυμαινόταν από 0 έως 1.000 ευρώ, προβλέπεται αποζημίωση ύψους 500 ευρώ.

(β) Για επιχειρήσεις, των οποίων ο κύκλος εργασιών για το οικονομικό έτος 2022 κυμαινόταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, προβλέπεται αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ και

(γ) Για επιχειρήσεις, των οποίων ο κύκλος εργασιών για το οικονομικό έτος 2022 κυμαινόταν από 30.000 ευρώ και πάνω, προβλέπεται αποζημίωση ύψους 7.000 ευρώ.

 

Ο Φορέας Υλοποίησης της Δράσης είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ) και η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα τεθεί σε λειτουργία από τις 30/5/2024 και ώρα 10:00 έως τις 4/7/2024 και ώρα 15:00.

Τυχόν ερωτήματα επί της πρόσκλησης μπορούν να διατυπώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση daniel@mou.gr

Η Πρόσκληση της Δράσης με το σύνολο των εγγράφων που την συνοδεύουν, έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες:  https://www.eydevek.gr , https://ggb.gr/, και https://www.mindev.gov.gr

 

Ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον Daniel. H ενίσχυση ύψους 8 εκατ. ευρώ προορίζεται για να ανακουφίσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η Κυβέρνηση δεν μένει αδρανής μπροστά στην καταστροφή που έπληξε πριν λίγους μήνες την πατρίδα μας. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να βοηθήσουμε στην πράξη τους πληγέντες, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.  Όλο αυτό το διάστημα, ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε διαρκώς δίπλα τους, με κάθε πρόσφορο τρόπο για να τους στηρίζουμε στην πράξη».    

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στη λίμνη Πλαστήρα η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠεΠ Θεσσαλία 2021-2027
Επόμενο άρθρο Στρατάκος (ΓΓ ΥΠΑΑΤ): Βούληση της πολιτικής ηγεσίας είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη στήριξη των παραγωγών της Θεσσαλίας