Ειδήσεις

Και φέτος στα Τρίκαλα ο Περιφερειακός Διαγωνισμός WRO Hellas 2024


Στα Τρίκαλα θα διεξαχθεί και φέτος ο  Περιφερειακός Διαγωνισμός WRO Hellas 2024. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (STEM), που τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού ρομποτικής (World Robotics Organization – WRO Hellas) (https://stem.edu.gr/panellinios-2024/). Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σχολεία και χιλιάδες μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα.

Από το 2018, τα Τρίκαλα, λόγω των επιδόσεών τους σε καινοτομία και δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, φιλοξενούν με επιτυχία τον περιφερειακό διαγωνισμό Θεσσαλίας, με τον Δήμο Τρικκαίων να είναι ο επίσημος συνδιοργανωτής του. Φέτος, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (περιοχή Μπάρα, π.ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων) τις ώρες 09:00 – 14:00.

Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού είναι «Μεσόγειος: πηγή ζωής και πολιτισμού» και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο συγκεκριμένο θέμα, όπως και να συμμετάσχουν στις διαγωνιστικές του κατηγορίες.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διενεργείται σε δυο (2) φάσεις: τους περιφερειακούς διαγωνισμούς, όπου αναλόγως της έδρας τους οι μαθητές καλούνται να συμμετάσχουν και να προκριθούν στον τελικό της Αθήνας, που θα διενεργηθεί στις 24 Μαρτίου 2024.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 3-6 μαθητές και θα έχει ως προπονητή έναν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που ανήκουν. Οι ομάδες θα έπρεπε να έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική φόρμα του διαγωνισμού και να προσέλθουν στο χώρο με τις δημιουργίες τους και τα ρομπότ τους, τους προσωπικούς τους Η/Υ και πολύπριζα για τη σύνδεσή τους σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο χώρος διαθέτει WiFi και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για τις διαγωνιστικές κατηγορίες του διαγωνισμού θα υπάρχουν διαθέσιμες οι σχετικές αγωνιστικές πίστες.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες περισσότερες από 60 ομάδες από όλη τη Θεσσαλία και με σημαντική συμμετοχή και από τα Τρίκαλα.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται σε συνέχεια της καινοτόμου Δράσης «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…». Σε αυτόν συμμετείχαν 1821 σχολικές μονάδες σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, σχεδιάστηκε από τον Δήμο Τρικκαίων και υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερες Πληροφορίες:

Για το Δήμο Τρικκαίων: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Λάππας Μιχαήλ (2431353501)

Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού  και Αθλητισμού,

Για τη WRO Hellas: Λεωνίδας Ανθόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (lanthopo@gmail.com)

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας σε εκδήλωση για τις Ψηφιακές Πόλεις
Επόμενο άρθρο Στον Δήμαρχο Τρικκαίων αντιπροσωπεία των Προσκόπων