Θερμή Υποδοχή των Ενεργών Πολιτών παντου


 Κυριακή πρωί οι ενεργοί πολίτες του Βύρωνα Μπουτίνα παρευρέθησαν στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στη Βασιλική και μετά με τους τοπικούς συμβούλους και τους συμβούλους του γενικού Βασιλικής περπάτησαν στους δρόμους της ,ενημερώθηκαν ,επισκέφτηκαν την αίθουσα των ΚΑΠΗ για τον πρωινό καφέ και αναχώρησαν για τους Αγίους θεοδώρους και μετά για τη

 Θεόπετρα ,όπου υπήρχε αρκεός κόσμος που τους περίμενε να ακούσει την ομιλία του Βύρωνα Μπουτίνα .

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΥΚΑΝΗ-ΞΗΡΟΚΑΜΠΟ-ΚΑΚΟΠΛΕΥΡΙ-ΣΤΑΓΙΑΔΕΣ-ΑΓΝΑΝΤΙΑ-ΟΞΥΝΕΙΑ

Το απόγευμα της Κυριακής ο Βύρων Μπουτίνας και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν χωριά του Δήμου Χασίων και συγκεκριμένα ξεκίνησαν από την περιοχή της Μύκανης .Επισκέφτηκαν τις επιχειρήσεις της πειοχής συνομίλησαν με τους επαγγελματίες και άκουσαν τα προβλήματα τους .

Μετά έφτασαν στον Ξηρόκαμπο ,όπου πήγαν στο σχολείο που γίνονται μαθήματα χορού για το σύλλογο του χωριού ,και μετά συνάντησαν τους κατοίκους και συνομίλησαν μαζί τους για το χωριό.

Επόμενος σταθμός ήταν το Κακοπλεύρι όπου πάρα πολλοί κάτοικοι τους υποδέχτηκαν στην πλατεία του χωριού και ο Βύρων Μπουτίνας έκανε μια σύντομη ομιλία .Τον προσφώνησε ο πρωην Δήμαρχος Χασίων και νυν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα κ. Φώτης Σδόνας , ο οποίος στην σύντομη αναφορά του ανέφερε ότι πρέπει ο κόσμος να καταλάβει την διαφορετικότητα των εκλογών από τις εθνικές εκλογές ,γιατί εδώ είναι καθαρά αυτοδιοικητικές εκλογές ,στις οποίες επιλέγει ο καθένας τα πρόσωπα που θα εμπιστευθεί να ασχοληθούν με τον τόπο που αγαπάει. Ευχαρίστησε τους τοπικούς συμβούλους για την προσφορά τους στο ψηφοδέλτιο και έδωσε την σκυτάλη στον υπ. Δήμαρχο Βύρωνα Μπουτίνα να αναλύσει το πρόγραμμα για το χωριό .

Ακολούθησε το χωριό Σταγιάδες ,όπου πολλοί κάτοικοι υποδέχτηκαν τον Βύρωνα Μπουτίνα και αμέσως μετά πήγε στο χωριό Αγναντιά .Εκεί πάρα πολύ κόσμος κατέκλυσε το χώρο που θα γινόταν η ομιλία και μετά την προσφώνηση του υπ. Κ. Παπαδόπουλου ,μίλησε ο Φώτης Σδόνας ,ο οποίος καθόλη  την περιοδεία προλόγιζε τον Βύρωνα Μπουτίνα ,τονίζοντας την απόφαση του να συστρατευθεί μαζί του γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόκληση που λέγεται Καλλικράτης και είναι ο μόνος που ξέρει να οργανώσει ένα τόσο μεγάλο δήμο .Ο Βύρων Μπουτίνας ,τόνισε ο κ. Σδόνας , είναι εργασιομανής σε σημείο που το αναγνωρίζουν ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι , διαθέτει την πείρα της αυτοδιοίκησης και είναι ο καταλληλότερος να είναι ο πρώτος Καλλικρατικός Δήμαρχος Καλαμπάκας.

Στη συνέχεια ο Βύρων Μπουτίνας αναφέρθηκε πως είναι έτοιμος και αυτός και οι συνεργάτες του για την νέα διακυβέρνηση του δήμου Καλαμπάκας και  ανέφερε ότι πετ΄υχαμε σαν καποδιστριακοί Δήμαρχοι ,αυτός και οι 3 εκ  των 4 Καποδιστριακών Δημάρχων των Χασίων  ,θα πετύχουμε και τώρα σαν Καλλικρατικοί .Δεσμευόμαστε να αποπερατώσουμε κάθε έργο που είναι ημιτελές και να προωθήσουμε κάθε μελέτη προς υποβολή ,να προγραμματίσουμε νέα έργα ,γιατί στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν ανθρωποι με όραμα και σκέψη .Πάνω απ΄όλα όμως θα προσεχθεί η καθημερινότητα του δημότη , να συνεχισθεί η λειτουργία των κοινωνικών δομών ,όπως η ¨Βοήθεια στο σπίτι¨και να επεκταθεί σε σημεία που δεν κάλυπτε μέχρι τώρα.

Μέσα σε εύφορο κλίμα όλοι μαζί έφυγαν για την Οξύνεια ,όπου ένα μεγάλο πλήθος κόσμου περίμενε τον Βύρωνα Μπουτίνα να του σφίξει το χέρι και να τον  ακούσει .Ο Βύρων Μπουτίνας τόνισε πως βρήκε ώριμα τα βήματα που έκανε ο Θανάσης Πύργος και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι και αποφασίσαμε όλοι μαζί για να ασχοληθούμε με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο.

Σε κάθε χωριό το λόγο έπαιρνε και ο Δήμαρχος Χασίων Κώστας Κωστούλας ο οποίος αναφερόταν στο ότι έμαθε την αυτοδιοίκηση μέσα από τον Βύρωνα Μπουτίνα ,ότι ο Βύρων Μπουτίνας τον βοήθησε καταλύτικά στο Δήμο χασίων και ότι θεωρεί τιμή του που συνεργάζεται μαζί του και ο πρώην Δήμαρχος Χασίων Θανάσης Πύργος που ανέφερε ότι ο Βύρων Μπουτίνας έχει την ικανότητα να διοικήσει ένα τέτοιο Δήμο .

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι τα Χάσια στηρίζουν και επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή στον Βύρωνα Μπουτίνα και το απέδειξαν μέχρι στιγμής .

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται ως την Κυριακή η Έκθεση «100 Χρόνια Σχολικό Βιβλίο 1884-1984»
Επόμενο άρθρο Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τους ανθρώπους και τα χωριά