Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλευρό των αμυγδαλοπαραγωγών


Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απόστολο Μπίλλη, τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Παναγιώτη Καλφούντζο, τον Συντονιστή των Αγροτικών Κρίσεων σε θέματα φυτοπροστασίας δρ. Δημήτρη Σταυρίδη, τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλη Γκουντή, τον εκπρόσωπο της εταιρίας Agronuts Κώστα Λανάρα, εκπροσώπους συνεταιριστικών σχημάτων και παραγωγών του Συκουρίου, επισκέφτηκαν αμυγδαλεώνες, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη έντονου προβλήματος από την ασθένεια φόμοψη.

Η συγκεκριμένη ασθένεια είχε παρουσιαστεί προηγούμενες χρονιές, δημιουργώντας ανάλογα προβλήματα (ιδιαίτερα τη χρονιά 2017-18), αλλά τις επόμενες υπήρξε ύφεση του φαινομένου.

Φέτος όμως, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο, υπήρξε έξαρση της ασθένειας, με συνέπεια να υπάρξουν σοβαρές προσβολές, οι οποίες εκτός από τη φετινή μείωση παραγωγής, σε βάθος χρόνου μπορεί να  επιφέρουν προβλήματα και στο φυτικό κεφάλαιο.

Για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, η Ομάδα Αγροτικών Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συντονίσει το έργο ειδικών επιστημόνων και ερευνητών και θα καθορίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των παραγωγών και οι οποίες θα γνωστοποιηθούν, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Κοινωνική προσφορά από αγρότη στο Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων