Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2016


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 32η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Philoxenia 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έκθεση Hotelia, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης, από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2016.

Την έκθεση εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία επισήμανε ότι η  Ελλάδα,  με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς  ως ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός 365 ημέρες το χρόνο.

Οι 621 εκθέτες που έλαβαν μέρος στην Έκθεση, οι 383  προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και τα  5.000 προγραμματισμένα επιχειρηματικά «ραντεβού» αναδεικνύουν την έκθεση Philoxenia  2016 σε σημαντικό  τουριστικό γεγονός.

Με τη συμμετοχή της στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υλοποιεί τον βασικό άξονα της πολιτικής της για τον τουρισμό, που είναι  η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος καθώς και η αναβάθμιση του επιπέδου και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη του τομέα και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που αποδίδει ο τουρισμός στην οικονομία και στην κοινωνία.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά ραντεβού με πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία από χώρες «στόχους» με στόχο τη σύναψη  άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών.

Το πολυπληθές κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση είχε την δυνατότητα  να γνωρίσει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αλλά και να ανακαλύψει νέους, ώστε να κλείσει τις επόμενες διακοπές του.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης  το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Τρικαλινών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» της Θεσσαλονίκης,  παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας.

Θετικά ήταν τα μηνύματα και οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2017 στην περιοχή μας, οι θεσσαλικοί προορισμοί (Μετέωρα, Σποράδες, Πήλιο, Λίμνη Πλαστήρα,  Όλυμπος, παράλια της Λάρισας) καθώς και οι  διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

Η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Philoxenia 2016 επιβραβεύθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι και της απένειμαν βραβείο για το περίπτερό της.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, πολλοί τουριστικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Αθανάσιος Παιδής, ενώ συμμετείχαν η προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού κ. Ελένη Κατσαρού, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασιλική Χρόνη και στελέχη της Περιφέρειας, που διένειμαν έντυπα και πληροφοριακό υλικό για την περοχή, παρείχαν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους και  παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 19 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Γ. Παπασίμος : Το φθινόπωρο της ηγεμονίας των ΗΠΑ και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για την Ελλάδα