Ειδήσεις

Η παράσταση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης


Μια εντυπωσιακή παράσταση έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων η οποία με το πρόγραμμά της καθήλωσε το φιλόμουσο κοινό της Πύλης, οδηγώντας το στο μαγευτικό κόσμο της μουσικής στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πύλης την Πέμπτη 27/6 στις 20:30, που οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζένη Βαρδούλη, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Aισθανόμαστε υπερηφάνεια σαν Σύλλογος  που δημιουργήσαμε την παραπάνω ορχήστρα εδώ και 10 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2014, και περιλαμβάνει μουσικούς ηλικίας 11 έως 24 ετών, δίνοντας τους μια δυνατότητα επιπλέον να αναπτύξουν τις  μουσικές τους δεξιοτεχνίες να εργαστούν σε ένα διαφορετικό επίπεδο σε μια ορχήστρα και να συνεργαστούν μεταξύ τους.”    

Τελειώνοντας η κ. Βαρδούλη ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα για την παρουσία του στην εκδήλωση, αλλά και τη συνεργασία του Δήμου Πύλης για τη διοργάνωση της συναυλίας, καθώς και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Παιδείας και Τουρισμού κ. Μαρίνα Πανάγου.

Χαιρετισμό έκανε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρίνα Πανάγου, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων για την ανεπανάληπτη μουσική παρουσίαση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων.

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε η τριμελής  και κατόπιν η πολυμελής Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, που έπαιξαν έργα σπουδαίων συνθετών επηρεασμένα από μουσικές παραδόσεις από διάφορες περιοχές του κόσμου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Στέφανου Σεκέρογλου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Την ορχήστρα παρουσίασε η κ. Βίκυ Ψάλλα  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία προλόγιζε ξεχωριστά την εκτέλεση κάθε έργου της ορχήστρας.

Στην εκδήλωση παρευρίσκοντο ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρίνα Πανάγου, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσόλας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλης κ. Αλέξανδρος Τζιουβάρας.

Προηγούμενο άρθρο Στην έκθεση ζωγραφικής της Ντίνας Σουλιώτη ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Παναγιώτη Νταλούκα με τίτλο «ΤΡΙΚΚΑΙΑ»