Ειδήσεις

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων για την Εργατική Πρωτομαγιά


Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στο πλαίσιο της εργατικής πρωτομαγιάς και των εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ δίνει στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και καλεί τους εργαζόμενους στα Τρίκαλα στη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία τη Δευτέρα 1 Μάη και ώρα 10 το πρωί.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα αντιμέτωπους με όλες τις βαριές συνέπειες της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην άλλη της όψη αυτή η πολιτική έχει στον πυρήνα της , τη βαθιά ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με όλο και μεγαλύτερους  κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Στα πενήντα χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, μένει άσβηστη η μνήμη για τα βάσανα, τις διώξεις, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακές και εξορίες που επιστρατεύτηκαν ενάντια στο λαό και το εργατικό κίνημα. Οι μορφές αστικής διακυβέρνησης αλλάζουν, ο στόχος όμως είναι πάντα ο ίδιος:η  με κάθε τρόπο και μέσο διασφάλιση της εξουσίας των μονοπωλίων.

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και των  ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσ/νικη και σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα: ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ – ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ .

* Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας.

* Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια.

* ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων – ΕΕΔΥΕ

Προηγούμενο άρθρο Συνέντευξη του Κώστα Σκρέκα στη Realnews
Επόμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Κλειστό το πάρκο του Αη Γιώργη το διήμερο 27 και 28 Απριλίου