Ειδήσεις

Η δημοτική αρχή Τρικάλων ευχαριστεί τους εθελοντές για το προσφυγικό


Ένα «ευχαριστώ» και μια νέα αρχή για την ανοιχτή πόλη, τα Τρίκαλα. Αυτά αποτυπώθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με τους εθελοντές τρικαλινούς, που μετείχαν στη στήριξη των προσφύγων. Οι 164 πολίτες κλήθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων σε συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2016, προκειμένου ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, να τους απευθύνει το μεγάλο «ευχαριστώ»: για όσα έκαναν, για την ανθρωπιά, την κατάθεση ψυχής, την προσφορά, την ουσία της έννοιας της αλληλεγγύης. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε, επίσης, ότι τα συγχαρητήρια που δέχεται για τα όσα έγιναν στην πόλη μας, τα δέχεται ως εκπρόσωπος των ανθρώπων που μετείχαν σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Και σημείωσε ότι, πλέον, υπάρχει εμπειρία, που μπορεί να βελτιώσει πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.
Ειδικά, όμως, για τους πρόσφυγες, ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για τα όσα έγιναν αναφορικά με τη φιλοξενία, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ένας διάλογος με τους ίδιους του εθελοντές. Στο πρόσωπο των οποίων συμπυκνώνεται η προσφορά όλων των τρικαλινών.
Νωρίτερα, ο κ. Μιχάλης Λάππας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον εθελοντισμό, είχε αναφέρει ότι αυτή η προσπάθεια μπορεί να συνεχιστεί, ευχαριστώντας ομοίως τους τρικαλινούς. Το ίδιο έπραξε και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μητσιούλης.
Επομένως, η συνάντηση πήρε τον χαρακτήρα της ανοιχτής συζήτησης για τις ανάγκες, τις βελτιώσεις, τις πιθανότητες αλλαγών που θα προκύψουν, από ενδεχόμενη νέα φιλοξενία μικρού αριθμού προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρικκαίων. Ο κ. Παπαστεργίου ξεκαθάρισε ότι αποτελεί ζήτημα της κυβέρνησης να διευκρινίσει, τι ακριβώς ζητά από τον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ήδη εμπειρία καταγεγραμμένη και για τον λόγο αυτόν, υπήρξε συζήτηση και για ειδικά θέματα.
Η συνέχεια θα δοθεί με τους εθελοντές, μετά τη συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το προσφυγικό και τη συνεδρίαση της Διαπαραταξικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τρόπο συγκινητικό, καθώς παρουσιάστηκε ένα όμορφο βίντεο για τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας, δηλαδή το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Τρικκαίων. Το βίντεο δημιούργησαν τα αδέλφια Φλούλη, των Floulis Photographers.

Από το γραφείο Τύπου

Το βίντεο βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση, στο κανάλι του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Δημιουργείται συντονιστικό όργανο στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
Επόμενο άρθρο 50 Γάλλοι φιλέλληνες είδαν διά ζώσης πτυχές του πολιτισμού των Τρικάλων