Ειδήσεις

Ημερίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Θεσσαλίας


Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» και κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή ΑΠΘ, πρώην Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Τσουκαλά, που είχε αναλάβει σημαντικές σχετικές δράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και τους Ευρωβουλευτές κυρία Μαρία Σπυράκη, η οποία χειρίζεται σήμερα αντίστοιχα θέματα στο Ευρωκοινοβούλιο και καθηγητή Κώστα Χρυσόγονο με συναφή θεματικά χαρτοφυλάκια.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω ομιλητές αποκρίθηκαν θετικά ως αρμόδιοι του θέματος, ανάμεσα στο σύνολο των Ευρωβουλευτών με τους οποίους επικοινωνήσαμε, ενώ δεν υπάρχει πολιτικός χαρακτήρας πίσω από την εκδήλωση.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες οι:
– Κα Πολυτίμη Γραββάνη, Προϊσταμένη Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, που θα μιλήσει για τη διαμόρφωση του Περιφερειακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας.
– Κος Ιωάννης Κούτσικος, Προϊστάμενος Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που θα μιλήσει για τη διαμόρφωση του Περιφερειακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδος.
– Κος Βασίλειος Τσιώνας, πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που θα μιλήσει για τη συμμετοχή του ΤΕΕ στη διαμόρφωση του ΕΣΠΑ 2020.
Η ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων – Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, στην Πανεπιστημιούπολη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016 και ώρες 11:00 – 13:30.
Στο πλαίσιο της ημερίδας οι ομιλητές πρόκειται να επιχειρήσουν να απαντήσουν σειρά κρίσιμων ερωτήσεων, όπως ενδεικτικά:
– Πως ορίζονται η έρευνα, η καινοτομία και η ανάπτυξη σε εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον;
– Πως διαμορφώνονται τα προγράμματα σε Ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο;
– Γιατί είναι κρίσιμη η κατανόηση των ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών στρατηγικών προτεραιότητων;
– Ποιες είναι σήμερα οι κατευθυντήριες γραμμές των προγραμμάτων που αφορούν την περιφέρεια Θεσσαλίας και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;
– Πως αξιολογείται η έως σήμερα επίδοση των ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων;
– Ποιες δυνάμεις επηρεάζουν τη διαμόρφωσή τους και πως μπορούν να εμπλακούν οι ενδιαφερόμενοι;
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, πρόκειται να παραστούν και να ενημερωθούν οι επιχειρηματικοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι περιφερειών, δήμων και φορέων της περιοχής. Ενδεικτική του ενδιαφέροντος είναι η συμμετοχή στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, καθώς και του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (τηλ: 2410-684708, 709, postgraduate@teithessaly.gr), αλλά και να χρησιμοποιήσετε τον ιστοχώρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διεύθυνση https://de.teithessaly.gr/master

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών σε Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου
Επόμενο άρθρο Θεατροπαιδαγωγική δράση στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων στα πλαίσια του προγράμματος erasmus+