Ημερίδα διαβούλευσης για τη διαχείριση των υδάτων


 Η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνουν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ., ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα:

«Διαβούλευση επί των ληπτέων μέτρων διαβούλευσης και επί των κρίσιμων ζητημάτων διαχείρισης νερού».

Η διαβούλευση αφορά τα προσχέδια διαχείρισης των υδατικών πόρων του Υ.Δ. της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος για την ολοκλήρωση της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων, όπως εναρμονίστηκε μς το Ν. 3199/2003 και το Π.Δ.51/2007.

Τα σχέδια διαχείρισης αποτελούν μελέτες ζωτικής σημασίας για την ποιότητα και την ποσότητα των υδατικών πόρων στο Υ.Δ. της Θεσσαλίας και συμβάλουν στον προγραμματισμό των χρήσεων νερού και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης οι ενδιαφερόμενοι φορείς αλλά και οι ενεργοί πολίτες, με πολλαπλές δράσεις ενημέρωσης καθώς και με πλήρη διαύγεια στο διαδίκτυο καλούνται στη συζήτηση με θέματα όπως:

  • Ø Η ποιότητα και η ποσότητα των υδατικών πόρων στο παρόν και το μέλλον, καθώς και οι πιέσεις που ασκούνται σε αυτούς.
  • Ø Τα οικοσυστήματα και οι ανάγκες σε νερό,.
  • Ø Η διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων, η ξηρασία και η λειψυδρία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.
  • Ø Ο προγραμματισμός των καταναλώσεων και χρήσεων νερού και τα προγράμματα μέτρων για την προστασία των υδατικών πόρων.
  • Ø Η υδατική πολιτική και η οικονομική ανάλυση των χρήσεων ύδατος.

Στην διαβούλευση για το Υ.Δ. Θεσσαλίας έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ, τα Επιμελητήρια, οι Αγροτικές Ενώσεις και Συνεταιρισμοί, οι Μ.Κ.Ο., οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ( Δασαρχεία, Διεύθυνση Υδάτων, Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής πολιτικής) κ.α.

Τα κείμενα της διαβούλευσης βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα htpp:/wfd.ypeka.gr

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων, στο ισόγειο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Σωκράτους 111, Λάρισα.

Προηγούμενο άρθρο Διεξαγωγή σεμιναρίων από το ΤΕΕ
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή εθνικού διαδημοτικού δικτύου υγιών πόλεων – προαγωγής υγείας στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο του φόρουμ δημόσιας υγείας και κοινωνικής ιατρικής