Ειδήσεις

Ημέρα Φροντιστή Ατόμων με Άνοια 2021 – Μια διαδραστική διαδικτυακή συνάντηση


Από το 2002 η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει έμπρακτα και δωρεάν τα 200.000 άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα, υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και διεκδικεί την ίδρυση δομών και υπηρεσιών με στόχο την προαγωγή της ποιότητας ζωής τους.

Tο Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με άνοια, στο πλαίσιο του θεσμού της ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ που έχει καθιερωθεί πάνω μια δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν.Η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 αύξησε δραματικά τις ανάγκες για βοήθεια των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η φετινήεκδήλωση ήταν μιαΔιαδραστική Διαδικτυακή Συνάντηση για φροντιστές με θέμα «Έχετε ερωτήσεις, έχουμε απαντήσεις». Η εκδήλωση άνοιξε με τον εξαιρετικό χαιρετισμό της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ένα πάνελ ειδικών στην άνοια, οι Παρασκευή Σακκά, Νίκος Σκαρμέας, Κωστής Προύσκας, Αρετή Ευθυμίου και Ειρήνη Βαμβακάρη απάντησαν σε περισσότερες από 100 ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ζωντανά.

Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ενημερωθούν γύρω από τα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά. Έλαβαν υπεύθυνες απαντήσεις σε σχέση με τρόπους αντιμετώπισης συμπεριφορών των ασθενών, (απάθειας, εμμονών, επιθετικότητας, έντονης κινητικότητας, διαταραχών ύπνου κ.ά.), τα πρακτικά προβλήματα φροντίδας και διαδικαστικά θέματα όπως επιδόματα, δικαιοπραξία κ.ά. και ενημερώθηκαν για τα δωρεάν διαδικτυακά προγράμματα που προσφέρει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Η συμμετοχή και ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 650!

Τον χαιρετισμό της Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρείτε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.presidency.gr/2021/03/20/

Περισσότερες πληροφορίες στο www.alzheimerathens.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Μήλα ΖΑGORIN: Πέτυχαν την υψηλότερη διάκριση στα Μεσογειακά Βραβεία Γεύσης 2021
Επόμενο άρθρο 31 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα