Ειδήσεις

Ημέρα Υποδοχής των Εισερχόμενων Φοιτητών Erasmus+ από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Π.Θ


Την Πέμπτη 25/02/16 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ημέρα Υποδοχής (Welcome Day) των εισερχόμενων φοιτητών του προγράμματος ERASMUS+, του εαρινού εξαμήνου 2015-16.
Οι φοιτητές μας επισκέφτηκαν την ορεινή δυτική Θεσσαλία, και συγκεκριμένα την Ελάτη και την Πύλη Τρικάλων, ερχόμενοι σ’ επαφή τόσο με τη θεσσαλική φύση όσο με τα ιστορικά μνημεία του παρελθόντος.
Η πρώτη στάση της περιήγησης ήταν στη ΣΕΦΑΑ, όπου τους φοιτητές καλωσόρισαν ο Κοσμήτορας Καθηγητής Ιωάννης Κουτεντάκης και η Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος Εrasmus+ για τη ΣΕΦΑΑ, Αν. Καθηγήτρια Βασιλική Ζήση. Ιδρυματικός συντονιστής του προγράμματος ERASMUS+ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Στη ΣΕΦΑΑ πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση του Π.Θ και μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια με το λογότυπο του προγράμματος. Κατόπιν η αποστολή αναχώρησε με σκοπό την περιήγηση σε σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής. Η επίσκεψη στο τοξωτό Γεφύρι της Πύλης, ο παρόχθιος περίπατος πλάι στον Πορταϊκό Ποταμό, και τέλος η ξενάγηση στο διατηρητέο βυζαντινό ναό της Πόρτας Παναγιάς-σημείο αναφοράς για την περιοχή, αποδείχθηκαν αρκετά αναζωογονητική και ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους.
Την Ημέρα Υποδοχής διοργάνωσε το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών & Δημοσίων Σχέσεων, με συντονίστρια την κ. Φιλομήλα Μουγογιάννη, υπεύθυνη της Κινητικότητας των Φοιτητών για Σπουδές, ενώ την αποστολή συνόδευσαν και οι κ.κ. Θεοδοσία Βασιλάκη και Ζέτα Μπαρελιέρ του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Δημοσίων Σχέσεων αντίστοιχα. Την αποστολή από τα Τρίκαλα προς και από την Πύλη και την Ελάτη συνόδευσαν, επίσης, η ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος ERASMUS+ της ΣΕΦΑΑ κ. Βασιλική Ζήση, καθώς και εθελοντές ΄Ελληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είχαν στο παρελθόν την εμπειρία Erasmus.

Προηγούμενο άρθρο Γάλλοι Φιλέλληνες στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ