Ειδήσεις

Ηλίας Βλαχογιάννης: Πλεόνασμα…πόνου


Με περηφάνεια και κομπορρημοσύνη η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστεράς “,των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανακοίνωσε την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,9 τοις εκατό , για τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους. Μάλιστα είναι τέτοια η έπαρση των κυβερνώντων αριστερο -δεξιών,που  εγκαλουν την Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν τους…. ,”δοξάζουν….”
Πέτυχαν , λένε, πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στα έξη δισ. Ευρω….. Άρα ,η οικονομία πάει καλά,η κυβέρνηση τα καταφέρνει περίφημα και μόνο η κακή αντιπολίτευση , δημιουργεί  τα όποια προβλήματα στη χώρα….
Τι βέβαια δεν μας λένε,οι κατά τα άλλα  λαλιστατοι  κυβερνώντες;  Ότι για δεύτερο χρόνο κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, έχουμε ύφεση στην χώρα. Που απλά Ελληνικά σημαίνει ότι η οικονομία μας συρρικνώθηκε…. Νέος πλούτος ,ΔΕΝ παράχθηκε….Τα διαθέσιμα εισοδήματα, ΔΕΝ αυξήθηκαν… Η ανεργία ,ΔΕΝ μειώθηκε….
Κι όλοι απορούν: Από πού προήλθε όλο αυτό το πλεόνασμα; Από πού προήλθαν τα έξη ΔΙΣ Ευρώ;
Μήπως πιάστηκε το μαύρο χρήμα της φοροδιαφυγής;, Μήπως πήραμε τα χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ,τη λίστα Μποργιανς και τις άλλες λίστες της Ελβετίας,της Γερμανίας κλπ;
Η απάντηση είναι τόσο απλή: Φυσικά,όχι…. Όλα αυτά προήλθαν από την πιό σκληρή και πιο βάρβαρη υπερ-φορολόγηση   των Ελλήνων πολιτών…. Ότι κινείται,ότι πετάει,ότι κολυμπάει ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΕ…        Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είδαν το κράτος να εφορμά αγρίως  επί των εισοδημάτων τους . Και οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αντιλήφθηκαν την “κοινωνική” και “ταξική ” ευαισθησία της αριστερής  κυβέρνησης….
Αυτοί που θα  έσκιζαν  τα μνημόνια, αυτοί που θα διέγραφαν  μ ένα άρθρο κι ένα νόμο το χρέος, αυτοί που θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ ,αυτοί που θα έδιναν την 13η σύνταξη κ.τ.λ,κ.τ.λ…..
Τι κι αν αυξήθηκαν δραματικά τα ληξιπροθεσμα χρέη του κράτους προς τους πολίτες…. Τι κι αν οι συνταξιούχοι περιμένουν δύο και τρία χρόνια, να πάρουν τη σύνταξη τους….Τι κι αν το κράτος χρωστάει παντού…. Το πλεόνασμα, μοιάζει με “πλεόνασμα πόνου και θυσιών των Ελλήνων”…Κι αυτοί στον “κόσμο τους” και  στις…. “καρέκλες” τους….
Και από το 2019 , έρχεται ο νέος “μποναμας” για τους συνταξιούχους,κατ εφαρμογή του  ….προοδευτικού Νόμου Κατρουγκαλου….. Οι περικοπές στις συντάξεις, θα ξεπεράσουν το 25 τοις  εκατό…. Έρχεται και η μείωση του   αφορολογητου στις 5.600 Ευρώ…. Βέβαια, αναμένεται παραίτηση ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ,σαν “συνεπής ” και με “μπεσα” αριστερός ,γιατί είχε δηλώσει ότι έτσι θα πράξει ,αν οψεποτε συμβεί  κάτι τέτοιο…
Κι εσύ  Έλληνα πολίτη που πίστεψες τους σημερινούς κυβερνώντες,που παραπλανηθηκες από τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα παχειά λόγια, δίκαια αγανακτείς και διαμαρτυρεσαι…. Γιατί νοιώθεις προδομένος και απογοητευμένος…. Γιατί νοιώθεις βαρειά την προεκλογική εξαπάτηση…..
Ότι και να κάνουν όμως,όσα πολιτικά κόλπα και να μετελθουν , πολύ γρήγορα θα πιουν το “πικρό ποτήρι” που θα τους “προσφέρει” ο Ελληνικός λαός, με την ψήφο του….
Θα είναι τόσο πικρό,όσο τρανά ήσαν τα προεκλογικά ψέμματα τους και οι υποσχέσεις τους….Κι αυτό ,δεν θα αργήσει…. Όσο και να προσπαθούν να το αποφύγουν….

Ηλίας Βλαχογιάννης,πρ.Νομαρχης και Βουλευτής Τρικάλων,Συντονιστής Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ Τρικάλων για την Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την Πρωτομαγιά