Ειδήσεις

Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟικά σχέδια


Η συνέχιση της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ  και η  παραμονή της φρεγάτας «Ψαρά» στην Ερυθρά Θάλασσα κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει τώρα!   Τα επικίνδυνα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη η φρεγάτα “Ύδρα” το προηγούμενο διάστημα  επιβεβαιώνουν τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον λαό μας η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων.

Κανένα “εθνικό συμφέρον” δεν υπηρετεί η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρωενωσιακή επιχείρηση «Aspides», χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι αυτά του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καθώς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, για να συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Ο λαός μας πληρώνει πολύ ακριβά το μάρμαρο της εμπλοκής με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, με το μισό εκατομμύριο την ημέρα που δίνεται για την αποστολή της φρεγάτας ” “Ψαρά”, με τους πολεμικούς προϋπολογισμούς που ετοιμάζονται σε επίπεδο ΕΕ.

Ο λαός της περιοχής  μέσα από τους μαζικούς φορείς χρειάζεται να καταγγείλει την μετατροπή  της Λάρισας και της Θεσσαλίας σε πολεμικό ορμητήριο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με τον αγώνα του, και με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή,  έχει τη δύναμη να  επιβάλει  την απεμπλοκή της χώρας  από  τα εγκληματικά ΝΑΤΟικά σχέδια,  την επιστροφή του   προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται  εκτός συνόρων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μαρίνα Κοντοτόλη: Κινδυνεύει το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου
Επόμενο άρθρο Την Τρίτη 9/7 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας