Ειδήσεις

Επίσκεψη της Ισραηλινής πρέσβειρας στον Δήμο Τρικκαίων


Εφαλτήριο συνεργασίας και εξαιρετικών δυνατοτήτων, η επίσκεψη της πρέσβειρας του Ισραήλ στον Δήμο Τρικκαίων. Η κ. Irit Ben-Abba (Ιρίτ Μπεν-Άμπα) το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Η εγκαρδιότητα χαρακτήρισε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, καθώς υπήρξαν πολλά κοινά σημεία επαφής και πιθανής συνεργασίας.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου- συνεχίζοντας την εξωστρεφή παρουσία του Δήμου Τρικκαίων – παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τα συγκεκριμένα στοιχεία του Δήμου, όπως την καινοτομία στην τεχνολογία, τη μουσική παράδοση με τις σύγχρονες όψεις της, καθώς και το γενικότερο τουριστικό άλμα του Δήμου, μέσω του πλήθιους δράσεων (Μύλος Ξωτικών, Μουσείο Τσιτσάνη, Μύλος Ματσόπουλου,. Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών κ.α.).
Η κ. Ben-Abba αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο υψηλής τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, αποτελεί επιλογή του Δήμου η έναρξη διερευνητικών επαφών, είτε με ισραηλινούς Δήμους είτε με εταιρείες, για συνεργασία και μέσω της e-trikala, σε πλήθος θεμάτων. Δεν είναι τυχαίο που η πρέσβειρα επέμενε ιδιαιτέρως στις ερωτήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ΑΤΜ Πιστοποιητικών που υπάρχει πιλοτικά στα Τρίκαλα. Ο κ. Παπαστεργίου την ενημέρωσε επίσης αναλυτικά για το Smart Trikala και τις δράσεις που προβάλλονται στο control room.
Σε δεύτερο επίπεδο, αυτό της μουσικής, η έντονη αγάπη των Ισραηλινών πολιτών για την ελληνική μουσική εκφράστηκε μέσα από την ξενάγηση της πρέσβειρας στο Μουσείο Τσιτσάνη. Εκεί, διαφάνηκε ο μουσικός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο λαούς, με κοινή παράδοση στη Μεσόγειο.
Για αυτόν τον λόγο, στο τρίτο επίπεδο, η δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ, θα αφορά και στη Συναγωγή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων. μια συναγωγή που βρίσκεται μεν σε καλή κατάσταση, αλλά χρήζει ανακαίνισης, προκειμένου σύντομα να μπορεί να είναι επισκέψιμη. Επίσης η πρέσβειρα γνώρισε το δίδυμο οθωμανικό λουτρό, στο ισόγειο του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς και το στούντιο ηχογραφήσεων που διαχειρίζεται το Μουσείο.
Η επίσκεψη της κ. Ben-Abba στον Δήμο Τρικκαίων ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.
Παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας και η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακ. Βενουζίου, ενώ στη μετάφραση συνέβαλε ο συμπολίτης κ. Δημήτρης Ζιάγκας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Αλλαγή στην ημερομηνία λειτουργίας της λαϊκής αγοράς
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο