Εορταστική εκδήλωση στο Γριζάνο Τρικάλων


Μια άκρως πετυχημένη εορταστική εκδήλωση γεμάτη παράδοση, ήθη και έθιμα, χορούς και τραγούδια, πραγματοποιήθηκε στο Γριζάνο Τρικάλων, από την Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας και την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πάντα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που φροντίζουν κάθε φορά να αναδεικνύουν  τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, να στηρίζουν συλλόγους και φορείς που διοργανώνουν ανάλογες εκδηλώσεις, παρουσίασε μέσω της εκδήλωσης με θέμα “Χριστός Γεννιέται Χαρά στον Κόσμο”, τα ήθη και έθιμα του δωδεκαημέρου, ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας κ.κ. Μπάρδας και Τσίγκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αναγνωστόπουλος, Κολίτσας και Μπουτίνας, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Φαρκαδόναςκ. Μπαγιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κοκκινίδης, Αναγνώστου και Αγγέλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γριζάνου κ. Κακαλιάρης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων κ. Μητσιούλης.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναβίωση εθίμων όπως τα Ρουγκατσάρια, την γουρνοχαρά, τα κάλαντα, την παρασκευή της βασιλόπιτας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο μορφωτικός εξωραϊστικός σύλλογος Γριζάνου “Ο ΒΛΥΖΑΣ”, ο μουσικός σύλλογος Φαρκαδόνας “ΑΜΦΙΩΝ”, η ομάδα γυναικών Αχλαδοχωρίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Ζάρκου “Ο ΦΑΫΤΟΣ”, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κλοκωτού, Κρήνης, Πετρωτού “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, οι σύλλογοι, Γριζάνου “ΑΓΑΠΗ”, Γυναικών Γριζάνου, Γυναικών Οιχαλίας και Γυναικών Φαρκαδόνας.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες τη μείωση των φθοριούχων αερίων
Επόμενο άρθρο Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του χώρου της πρώην ΤΑΞΥΠ – Συνεργασία Δ. Τρικκαίων – Υπ. Εθνικής Άμυνας