Ειδήσεις

Εξειδίκευση μέτρων για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος


Εξειδίκευση των μέτρων για τη διακοπή καπνίσματος στα Τρίκαλα, έγινε σήμερα το μεσημέρι. Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τη δράση για να γίνουν τα Τρίκαλα «πόλη χωρίς τσιγάρο» και συγκάλεσε νέα σύσκεψη. Αυτή τη φορά με φορείς που έχουν άμεσο λόγο, στην υλοποίηση αυτής της απαίτησης της κοινωνίας: Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης, ΣΕΦΑΑ, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος, εθελοντές.. Ολοι τους, με παρεμβάσεις και παρατηρήσεις, συνέβαλαν στη συζήτηση που διήρκησε επί  μακρόν, στη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με αυτά:
– άμεσα τυπώνονται όλα τα φυλλάδια και το λοιπό συνοδευτικό υλικό
– καταρτίζεται σχέδιο ενημέρωσης με κάθε διαθέσιμο τρόπο
– συγκεκριμενοποιείται ο τρόπος συνεργασίας ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας
– εντείνεται η προσπάθεια ενίσχυσης των δράσεων στα σχολεία
– ενεργοποιούνται περισσότεροι φορείς (π.χ. Διευθύνσεις Εκπαίδευσης)
– αξιοποιείται ο Μύλος των Ξωτικών
– συνεχίζεται η συνεργασία με τους επαγγελματίες (όχι μόνο ιδιοκτήτες μπαρ, καφετεριών, ταβερνών, αφού το κάπνισμα απαγορεύεται σε κάθε δημόσιο χώρο)
– διευκρινίζονται τα ιατρικά ζητήματα και η ειδικότερη στόχευση
Όλα αυτά τα μέτρα, που υλοποιούνται από το αμέσως επόμενο διάστημα, αφορούν στην προσπάθεια να ενημερωθεί και να συνεργαστεί ο κάθε πολίτης, αφού σημασία έχει η κοινή απόφαση για το τσιγάρο και όχι η καταστολή.
Ηδη, τα πρώτα μηνύματα, από ιδιοκτήτες καταστημάτων που υλοποιούν αυτήν την απόφαση, είναι άκρως θετικά.
Και αυτές οι συσκέψεις θα συνεχίζονται ανά τακτά διαστήματα, για να υπάρχει αλληλοτροφοδότηση με βάση την κάθε φορά κατάσταση και να εναρμονίζονται οι δράσεις με την πορεία της εκστρατείας.
Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν οι: πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος, γενικός γραμματέας Δήμου Τρικκαίων κ. Θωμάς Παπσίκας, Διευθυντής ΑΔ Τρικάλων κ. Γ. Σπηλιόπουλος, κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Κουτεντάκης, στελέχη του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων (η υπεύθυνη κ. Αννα Καραμπίνα και τα στελέχη κ. Ντίνα  Νταϊλιάνα και Ρίτσα Σουλιώτη), προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων με επικεφαλής την κ. Λίτσα Κοντογιάννη, η κ. Σοφία Γιδά Ιατρός Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Β’ Παθολογικής κλινικής Γ.Ν. Τρικάλων, η κ. Δήμητρα Χατζηστρατή από τους Εθελοντές Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Θετικά νέα για πράσινες επενδύσεις στον Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας