Ειδήσεις

Ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό διαρροής φυσικού αερίου στο κέντρο της Λάρισας


Την Παρασκευή 07/04/2017 και ώρα 09:10π.μ.κατόπιν εργασιών αποκατάστασης βλάβης σε αγωγό ύδρευσης αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΛ, σημειώθηκε βλάβη σε παρακείμενο αγωγό φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης  επι της οδού Σκαρλάτου Σούτσου στη Λάρισα.

Κινητοποιήθηκε άμεσα η υπηρεσία Διαχείρισης Δικτύου και Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπου με το αρμόδιο τεχνικό προσωπικό πραγματοποιήθηκε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στο τμήμα αγωγού της Σ. Σούτσου από τη συμβολή με την οδό Παπακυριαζή έως τη συμβολή με την οδό Αθ. Διάκου και παράλληλα έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.

Με την συνδρομή της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ έγινε προληπτικός αποκλεισμός της περιοχής για την άμεση πρόσβαση των τεχνικών συνεργείων και πραγματοποιήθηκε προληπτική διαβροχή στο χώρο πέριξ της τομής του οδοστρώματος.

Τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εργάστηκαν πυρετωδώς ούτως ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος του αγωγού.

Οι παροχές των καταναλωτών επι της οδού Σκαρλάτου Σούτσου, διακόπηκαν για το διάστημα που πραγματοποιούνταν οι εργασίες αποκατάστασης, και επανατροφοδοτήθηκαν επιτυχώς μετά το πέρας αυτών.

Η ΕΔΑΘΕΣΣ βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών με εξιδεικευμένο τεχνικό προσωπικό καθώς και με ενεργό τηλεφωνικό κέντρο 24ώρου βάσεως που λειτουργεί στον αριθμό 10302, ενώ έχει προσομοιάσει κατά το παρελθόν σε ασκήσεις ετοιμότητας πληθώρα ανάλογων περιστατικών ώστε να ανταποκρίνεται επιχειρησιακά με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στις πραγματικές συνθήκες.

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Έργο ανάπτυξης για τον επιχειρηματικό κόσμο η σήραγγα Τεμπών
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας