Ειδήσεις

Ενημέρωση στο Κ.Α.Π.Η. Φιλύρας με θέμα τις τηλεφωνικές απάτες


Το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης συνεχίζοντας την ενημέρωση των ατόμων τρίτης Ηλικίας, ο Αναπληρωτή Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Αλέξανδρος Πελτέκης Υπαστυνόμος Α’ μαζί με την Αρχιφύλακα κ. Ελένη Παπαδάκη, κατόπιν  εντολής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα και ώρα 10.00 στο Κ.Α.Π.Η. Φιλύρας παρουσία αρκετών Ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, την παρακάτω διάλεξη σχετικά με τις Απάτες σε βάρος ατόμων της Τρίτης Ηλικίας (τηλεφωνικές απάτες).

Ο παραπάνω ομιλών ενημέρωσε τα άτομα που παρευρίσκονταν στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. , ότι η Απάτη είναι ένα αδίκημα που διώκεται από τον Ποινικό Κώδικα(άρθρο 386 Π.Κ.) και οι δράστες της εγκληματικής δραστηριότητας χαρακτηρίζονται για την ευστροφία του πνεύματος, καθώς και την παρατηρητικότητα και εφευρετικότητα προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Εν συνεχεία αναλύθηκαν οι συχνότεροι μέθοδοι απάτης όπως περιγράφονται παρακάτω και διανεμήθηκαν σχετικά έντυπα οδηγιών και συμβουλών.

_ Απάτη με την μέθοδο της προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου.

_   Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

_ Απάτη με την μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος Ηλικιωμένων Ανθρώπων).

_  Απάτη με την μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

_  Επίσης τόνισε ο κ. Πελτέκης, Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας ‘πλησιάζουν΄’ ως γνωστοί συγγενικών-φιλικών προσώπων. Μην ανοίγετε την πόρτα σε άγνωστα άτομα.

Τελειώνοντας ανέφερε ότι να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία ,στενοί συγγενείς).

Να ενημερώνετε πάντα τις Αστυνομικές Αρχές ακόμη και σε περίπτωση απάτης σε βάρος σας.

 

Προηγούμενο άρθρο Περονόσπορος αναμένεται να πλήξει τις καλλιέργειες με πεπονιές στο Νομό
Επόμενο άρθρο Στον Εσπερινό του Προφήτη Ηλία στο Παλαιομονάστηρο ο δήμαρχος Πύλης