Ειδήσεις

Ενίσχυση και μέτρα για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ Γ. Ρουπακιάς


Στη  συνάντηση – γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στη Λάρισα, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα υποδομών, κ. Νίκος Ταχιάος,  οι Βουλευτές της Π.Ε. Λάρισας κ. κ.Χρ. Καπετάνος, Χρ. Κέλλας, Μ. Χαρακόπουλος καθώς και η συνεργάτιδα του Υπουργού κα Μ. Ζαχαράκη και τέθηκαν θέματα που αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον στη Θεσσαλία όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη που έπληξαν την περιοχή.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της περιοχής και ζήτησε την άμεση θεσμοθέτηση μέτρων που δύνανται να παρέχουν ρευστότητα μέσω της δημιουργίας ειδικών χρηματοδοτικών δράσεων αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που επλήγησαν.

Επιπροσθέτως, ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν η επίσπευση των έργων υποδομής για τη Θεσσαλία, το κόστος ενέργειας, η δημιουργία επαρκών ενεργειακών υποδομών για την αξιοποίηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η παροχή επενδυτικών κινήτρων, το φορολογικό περιβάλλον, οι καθυστερήσεις στον αναπτυξιακό νόμο καθώς και το πρόβλημα στελέχωσης της βιομηχανίας με ανθρώπινο δυναμικό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι του ΣΘΕΒ κ.κ. Γ. Καρκανιάς,Β. Μπρέτας, Β. Σαγρής και τα μέλη της Διοίκησης Γ.Γουγουλιάς, Απ. Δοντάς, Γ. Παπαγιάννης και Ελ. Καματέρη.

Η Διοίκηση του ΣΘΕΒ απέστειλε υπόμνημα με τις προτάσεις του ΣΘΕΒ για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη Θεσσαλία.

 

Προηγούμενο άρθρο Με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα ο Δ. Κουρέτας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων