Εμβολιασμό Ρομά διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δ. Τρικκαίων


Στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας του πληθυσμού Ρομά, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή, τα Παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων σε Κηπάκι και Πύργο διοργάνωσαν σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με προσωπικό των ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ και των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, δράση εμβολιασμού για ενήλικες και παιδιά.

Οι εμβολιασμοί έναντι τετάνου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Παράρτημα του οικισμού Κηπάκι και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου αντίστοιχα στον Πύργο.

Στο Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι εμβολιάστηκαν συνολικά 16 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 ήταν άντρες και οι 5 γυναίκες. Στο Παράρτημα Ρομά στον Πύργο εμβολιάστηκαν συνολικά 25 ενήλικες, εκ των οποίων οι 12 άντρες και οι 13 γυναίκες.

Οι εμβολιασμοί για την Ηπατίτιδα Α πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 στο Παράρτημα Ρομά του οικισμού στο Κηπάκι και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Παράρτημα του Πύργου αντίστοιχα.

Στο Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι εμβολιάστηκαν συνολικά 13 παιδιά, εκ των οποίων τα 10 είναι αγόρια και τα 3 κορίτσια. Στο Παράρτημα Ρομά στον Πύργο εμβολιάστηκαν συνολικά   11  παιδιά, εκ των οποίων τα 5 είναι αγόρια και τα 6     κορίτσια.

Στόχος των εμβολιαστικών δράσεων έναντι του Τετάνου και της Ηπατίτιδας Α,  είναι η προστασία του πληθυσμού μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν στις περιοχές του Δήμου.

Το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός στα Τρίκαλα: Έλαβα το μήνυμα της πρώτης Κυριακής - Στις 15 Οκτωβρίου σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε και να μας στηρίξετε
Επόμενο άρθρο Απάντηση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, προς την κα Τζανακούλη