Ειδήσεις

Εμβολιάστηκαν παιδιά και έφηβοι/ες Ρομά στα Τρίκαλα


Συνολικά 37  παιδιά και έφηβοι/ες Ρομά σε δύο οικισμούς των Τρικάλων εμβολιάστηκαν από την αρμόδια Δομή του Δήμου Τρικκαίων, ενώ 86 συνολικά εξετάστηκαν από γιατρό. Επρόκειτο για  την πρωτοβουλία για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας  μέσω των  παροχών πρωτοβάθμιας φροντίδας,  που υλοποίησαν τα Παραρτήματα Ρομά  του Κέντρου Κοινότητας  Δ.Τρικκαίων. Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σε παιδιά ηλικιακών ομάδων 0-16 ετώντο Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2023 στο Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι και στο Παράρτημα Ρομά  Πύργου.

Στο Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι συνολικά εξυπηρετήθηκαν 37 παιδιά ωφελούμενων οικογενειών της δομής. Συγκεκριμένα,  πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση, έλεγχος της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών και χορήγηση βιβλιαρίων  υγείας . Συνολικά πραγματοποιήθηκε  εμβολιασμός  σε 25 παιδιά.

Αντίστοιχες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν και στο Παράρτημα Ρομά στον Πύργο, όπου εξυπηρετήθηκαν  49 παιδιά ωφελούμενων οικογενειών της δομής  και  εμβολιάστηκαν 12  εξ αυτών.Τα Παραρτήματα Ρομά  του Δήμου Τρικκαίων  με αίσθημα ευθύνης  στοχεύουν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας  μέσω δράσεων  μεριμνώντας για την ευπαθή  Κοινωνική Ομάδα των Ρομά.

Η δράση  υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την 5η ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Τρικάλων, την Παιδιατρική Κλινική «ΜΗΤΕΡΑ»  και το Γ.Ν. Τρικάλων. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας  και του Υπουργείου Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεωνενώ τελούσε   υπό την αιγίδα της UNESCOκαι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Το Κέντρο Κοινότητας  χρηματοδοτείται από το «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Φιλία, ελπίδα και αισιοδοξία από τον 12ο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η αδελφοποίηση των Δήμων Τρικκαίων και Χάλκης