Ειδήσεις

Ελ. Τζανακούλη: Η ανεύθυνη πολιτική του κ. Αγοραστού θέτει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες


Στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στο Βόλο η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ελευθερία Τζανακούλη επισημαίνει:

 Δυστυχώς ο κόσμος της Μαγνησίας, ο οποίος αναγκάστηκε προ ολίγων ημερών να γνωρίσει βιαίως ένα από τα πολλά πρόσωπα της κλιματικής κρίσης και αλλαγής  που απειλούν εδώ και ένα μήνα την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, είχε και την ατυχία να ζήσει από κοντά τις διαχειριστικές ικανότητες τόσο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού όσο και της εκλεκτής του, κας. Κολυνδρίνη.

 

Ο κ. Αγοραστός αντί να αφοσιωθεί από την πρώτη στιγμή με σύνεση και νηφαλιότητα στη διαχείριση και τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η έκταση της ζημιάς , αναλώθηκε σε μια σειρά από ακατανόητες επικοινωνιακές ενέργειες, σε μέσα πανελλήνιας εμβέλειας, με προφανή σκοπό να περισώσει το δικό του πολιτικό ανάστημα το οποίο συρρικνώνεται καθημερινά στα μάτια όσων τον έχουν επιλέξει να τους εκπροσωπεί για δεκατρία ολόκληρα χρόνια.

 

Σε αντίθεση όμως με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα όλων αυτών των ανεύθυνων επικοινωνιακών τακτικών του κ. Αγοραστού, που εξαρχής είχαν ως μόνο απελπισμένο στόχο να ρίξουν τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο, κατηγορώντας τη μια στιγμή τους εμπρηστές, την άλλη ακραία στοιχεία από το Βορρά που εμποδίζουν τον κόσμο της Μαγνησίας να σβήσει τις φωτιές, μετά το λίβα που φυσάει καλοκαιριάτικα και άλλα κωμικοτραγικά, αυτό που συνέβη τελικώς είναι τα πράγματα να λάβουν την επομένη κιόλας μέρα τόσο ανεξέλεγκτες και πρωτοφανείς διαστάσεις για τα δεδομένα της Μαγνησίας που λίγο έλειψε να αφανιστεί από το χάρτη οριστικά.

 

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Αγοραστός ο οποίος προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται το παραμικρό από διαχείριση κρίσεων και πολιτική διπλωματία, όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στην περίπτωση του νομού Καρδίτσας πριν από τρία χρόνια στον Ιανό, όπου πνίγηκε όλη η πόλη καθώς και τα περίχωρα, πως το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που επικαλείσαι σε μία πολεμική κατάσταση είναι τον αόρατο εχθρό σου, δηλαδή τους εν δυνάμει εμπρηστές, ακραία στοιχεία κτλ. Διότι το μόνο που επιτυγχάνεις έτσι είναι δυστυχώς να αποκαλύπτεις τις όποιες αδυναμίες σου και να τους προ(σ)καλείς.

 

Στην περίπτωση του Ιανού, ο κ. Αγοραστός αποφάσισε να κρυφτεί από προσώπου γης, καθώς οι ζημιές ήταν τόσο μεγάλες και ανεξέλεγκτες παρόλο που διαβεβαίωνε το προηγούμενο διάστημα με αμέτρητες διαφημίσεις τον κόσμο πως έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή και είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

Τελικά αφού η οργή του κόσμου για τον εξαφανισμένο Αγοραστό είχε ξεχειλίσει, αποφάσισε να έρθει τελικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να μοιράσει πάλι δεκάδες εκατομμύρια για αποζημιώσεις και νέα έργα.

 

Στην περίπτωση της Μαγνησίας ο κ. Αγοραστός έκανε το ακριβώς αντίθετο, ήρθε από τους πρώτους, οδικώς (!) (ελικόπτερο δε διαθέτει ακόμη η Περιφέρεια Θεσσαλίας;) αλλά αυτό που μάλλον κατάφερε με τις φωνές του στα κανάλια  και τον πανικό που έσπειρε ήταν να ανάψει περισσότερες φωτιές στο κόσμο από το να σβήσει. Το ότι η Μαγνησία αποτέλεσε πρώτο θέμα ειδήσεων για την έκρηξη στις αποθήκες πυρομαχικώνσε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα του κόσμου του πιστώνεται εξ’ ολοκλήρου.

 

Αυτή τη φορά κατάφερε να μας διαφημίσει.. χωρίς ένα ευρώ.

 

Φωτεινή εξαίρεση παραδόξως για εμάς αποτέλεσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπεός, που σε αντίθεση με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, και με τον οποίο έχουμε συγκρουστεί στο παρελθόν, ήταν αυτός που διαχειρίζονταν και ηρεμούσε τα πλήθη στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν  από την Ν.Αγχίαλο με ασφάλεια και ηρεμία.

 

Θέλουμε εδώ να κάνουμε και ένα σχόλιο για την κα. Κολυνδρίνη. Είναι πραγματικά ντροπή να βγαίνει η κυρία αυτή, χρισμένη Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας από τον κ. Αγοραστό και να λέει ευθαρσώς στα ΜΜΕ πως δεν νιώθει να έχει καμία ευθύνη για όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες και να επιρρίπτει τις ευθύνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Θα έπρεπε ήδη να έχει υποβάλλει την παραίτηση της και είναι άξιο απορίας πως ο κ. Αγοραστός δεν της το έχει ζητήσει ακόμη.

 

Εμείς κα. Κολυνδρίνη και κε. Αγοραστέ νιώθουμε πως έχουμε τεράστια ευθύνη, πρωτίστως επειδή δεν καταφέραμε όσο θα έπρεπε να ενημερώσουμε τον κόσμο της Θεσσαλίας για την ανεπάρκεια και την ανικανότητα σας ως προς τη διαχείριση κρίσεων, αλλά και ως προς τη σημασία ιεράρχησης μεγάλων έργων και αυτό δεν κατέστη πλήρως εφικτό, καθώς δεχόμαστε εδώ και τρία χρόνια έναν οργανωμένο πόλεμο φίμωσης τόσο από τα κεντρικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και από τους διάφορους αγκυροβολημένους συνεργάτες της.

 

Δυστυχώς όμως για εσάς και όπως έχετε πλέον καταλάβει πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα που μας σέρνεται στα δικαστήρια για κάθε λόγο και αφορμή, δεν μας πτοούν ούτε οι απειλές ούτε οι άλλοι μέθοδοι που χρησιμοποιείτε υπογείως για να μας σταματήσετε.

 

Ημεγαλύτερη ευθύνη που νιώθουμε αυτή τη στιγμή είναι να σας απαλλάξουμε από τα καθήκοντα σας και αυτό πλέον να είστε σίγουροι πως έχει αρχίσει να το νιώθει και ο κόσμος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός άνδρας στα Τρίκαλα για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για το 8ο Φεστιβάλ Πάου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας