Ειδήσεις

Εκπαιδευτική δράση στο Οθωμανικό Τέμενος Κουρσούμ τζαμί


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International MuseumDay). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Στο πλαίσιο του εορτασμού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Μαΐου εκπαιδευτική δράση στο Οθωμανικό Τέμενος «Κουρσούμ τζαμί» και στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού, με τη συμμετοχή  εκατό μαθητών από το 1οΔημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας.

ΟΙ μικροί συμμετέχοντες γνώρισαν την  αρχιτεκτονική των μνημείων και ανακάλυψαν την ιστορία και την διαδικασία των λουτρών μέσα από μια ψηφιακή εφαρμογή, που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά  παιχνίδια. Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους της Εφορείας στον περιβάλλοντα χώρο και το οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ όπουστεγάζεται  περιοδική έκθεση με  αρχαιότητες που προέρχονται από ανασκαφές της ΕΦΑ Τρικάλων στην περιοχή.

Η δράση  σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

 

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Τ.: 2431076647

https://www.facebook.com/profile.php?id=100038980600853

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα 16 εκατ. για την άρδευση στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Άγιος Πολύκαρπος - Προστάτης & Πολιούχος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ