Ειδήσεις

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για το Περιβάλλον σε Σχολεία των Τρικάλων


Η ΜΚΟ We4All σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη πραγματοποίησαν μία σειρά δράσεων με επίκεντρο μαθητές και μαθήτριες της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας ότι παιδεία και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με έμφαση στον άξονα της παιδείας, μέσα από τη συνεργασία του με την ΜΚΟ We4All επιθυμεί να υπογραμμίσει τη βαρύτητα που φέρει η σφαιρική εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη βιωματική δράση με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Έχοντας αναπτύξει μια πολύπλευρη περιβαλλοντική δραστηριότητα, η ΜΚΟ We4Allσχεδίασε και συντόνισε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών παιχνιδιών για τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίες έλαβαν χώρα στο 4ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων κατά το διήμερο 5-6 Μαΐου. Κατά την επίσκεψή τους στα σχολεία, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη και της We4All συνομίλησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η Γ.Γ. του Ιδρύματος, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, διάβασε στους μαθητές και τις μαθήτριες το βιβλίο «Οι Εποχές & Το Κλίμα».

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Χατζηγάκη ολοκλήρωσε συμβολική δωρεά βιβλίων για το περιβάλλον. Σημαντική ήταν η συμβολή του εκδοτικού οίκου «Μαλλιάρης Παιδεία» για την υλοποίηση της δωρεάς.

Οι δράσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 7 Μαΐου με εθελοντική δενδροφύτευση, όπου η συμμετοχή πολιτών και συλλογικοτήτων υπήρξε αθρόα. Όλες οι πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την ενεργό παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

 

Σχετικά με την We4all:

H We4all είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που έχει σαν αποστολή να βοηθήσει την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Έχει μέχρι σήμερα φυτέψει πάνω από 200.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 30.000 παιδιά σχετικά με το περιβάλλον.

 

Σχετικά με το Πολιτιστικό  Ίδρυμα Χατζηγάκη

Το Πολιτιστικό  Ίδρυµα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές Ίδρυμα µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται οι κοινωφελείς, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις με έμφαση στην πρόνοια, την παιδεία, υγεία και τον πολιτισμό. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνέδρια και δωρεές για τις ανάγκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κι έχει απονείμει υποτροφίες και βραβεία αριστείας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη άνδρας σε περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων στο Ανάσα