Ειδήσεις

Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για τη Σμύρνη


Στην εκδήλωση που οργανώνει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου και ώρα 8, θα ακουστούν τραγούδια για την αλησμόνητη Σμύρνη και την καταστροφή της από τους Τούρκους το 1922. Τα τραγούδια είναι του συμπολίτη μας Αποστόλου Καλδάρα σε ποίηση Πυθαγόρα, του Παντελή Θαλασσινού τα ”Τα Σμυρνέικα τραγούδια” καθώς και μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Γεωργουσόπουλου, όπως το ”ανεβαίνει ψηλά στον ουράνιο τρούλο ο δικέφαλος γυπαετός”.

Ανάμεσα στα τραγούδια, σαν παραμύθι, μια γερόντισσα δασκάλα της Σμύρνης θα διηγηθεί στους ακροατές όλη την ιστορία της Μικράς Ασίας από τους αρχαίους χρόνους έως τις ημέρες μας. Μικρά θεατρικά δρώμενα θα παρουσιάζονται στην σκηνή ενώ θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από την καταστροφή της Σμύρνης. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Στην συναυλία, την παραδοσιακή ορχήστρα της Σχολής και την εβδομηκονταμελή χορωδία της θα πλαισιώσουν γνωστοί τραγουδιστές και συνεργάτες της Σχολής, όπως ο Αριστείδης Ντίνας αλλά και το αξιόλογο συγκρότημα της Πόλης μας ”Προβαδούροι” πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι της Σχολής.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Προηγούμενο άρθρο Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης