Ειδήσεις

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων


Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων ιδρύθηκε και λειτουργεί από  το 1958. Πρωταρχική αποστολή του Ωδείου είναι η καλλιτεχνική μουσική διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Συμβάλλει εδώ και χρόνια στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας.

Οι έμπειροι διπλωματούχοι  καθηγητές συμβάλλουν στην άρτια εκπαίδευση των σπουδαστών και στην υψηλή ποιότητα σπουδών, η οποία είναι προσβάσιμη για όλους, καθώς οι χαμηλές τιμές των διδάκτρων σε συνδυασμό με τις εκπτώσεις που παρέχονται ανά περίπτωση, έρχονται να συμβαδίσουν με τις ανάγκες της εποχής.

Το Δημοτικό Ωδείο  Τρικάλων προσφέρει στους σπουδαστές του ποικίλες ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις και Πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Για τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα λειτουργήσουν τα τμήματα:

Μουσική προπαιδεία : απευθύνεται  σε μαθητές  4-8 ετών που μετά  τη  βασική εκπαίδευση  κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.

Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εγχόρδων  (βιολί, βιολοντσέλο), πνευστών (φλάουτο , τρομπέτα , τρομπόνι, κλαρινέτο, σαξόφωνο ), κρουστών ( ντράμς ) και αρμονίου.

Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι.

Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών: Λειτουργούν τα τμήματα  Ενοργάνωσης πνευστών , Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης.

Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: τμήμα μπουζουκιού, τμήμα κλαρίνου, βιολιού.

Τίτλοι σπουδών :  Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους  αποφοιτήσαντες  σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής.

 

Βραβεία – διακρίσεις:  σπουδαστές,  του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς , επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα είναι αυστηρά ατομικά.

Τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα της  μουσικής διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα  Δωρεάν   (  Θεωρία, Σολφέζ, υποχρεωτικό Αρμονίας, Ιστορία της μουσικής, μορφολογία, Χορωδία υποχρεωτικό πιάνο, ενοργάνωση , μουσική δωματίου κ.λπ.  )

Ειδικές παροχές

 

  • Εκπτώσεις διδάκτρων ( στο δεύτερο παιδί 15% έκπτωση στο  τρίτο παιδί 20%  έκπτωση)
  • Πολύτεκνες οικογένειες 50%  και 60% έκπτωση
  • Μονογονεϊκές οικογένειες 30% έκπτωση
  • Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα ( στο όργανο της φιλαρμονικής) οι σπουδαστές που συμμετέχουν στη Φιλαρμονική ως ενεργά μέλη
  • Εκπτώσεις διδάκτρων σε φοιτητές Πανεπιστημίων 30 % έκπτωση

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ( Βύρωνος 32)

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας :

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή

8.00  – 16.00

Δ/νση : Βύρωνος 32    τηλ.: 24310-76620

Email: dimodeiotrik@yahoo.gr

web site www.dotrik.gr

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα διαγράμμισης των διαβάσεων σε όλα τα σχολεία
Επόμενο άρθρο Κοντά στους μαθητές με οικονομικές δυσκολίες ο Δ. Τρικκαίων