Ειδήσεις

Δ. Τρικκαίων: e-Πολεοδομία για μηχανικούς με αφορμή τον κορονοϊό


Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μηχανικών από τη Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Τρικκαίων για συγκεκριμένες εργασίες των μηχανικών. Με αφορμή των κορονοϊό και αίτημα της ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ, η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη και το προσωπικό της Δ/νσης Πολεοδομίας, ασχολήθηκαν ενεργά με την εξυπηρέτηση των μηχανικών των Τρικάλων.
Η υπάρχουσα τεχνολογία και η διάθεση για συνεργασία οδήγησαν σε 8 εργασίες που γίνονται, πλέον, με ηλεκτρονικό τρόπο.
Πρόκειται για:

  1. Ηλεκτρονική αίτηση και απάντηση περί χρήσεων γης.
  2. Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης στελεχών και αντιγράφων σχεδίων οικοδομικών αδειών και ηλεκτρονική αποστολή σκαναρισμένων αντιγράφων.
  3. Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης αντιγράφων αποφάσεων και σχεδίων εξαιρέσεων από κατεδάφιση.
  4. Ηλεκτρονική αίτηση και διεκπεραίωση λοιπών υπηρεσιών (καταγγελίες, στοιχεία ρυμοτομικών, όροι δόμησης κ.λπ.)
  5. Επικύρωση εγγράφων και αντιγράφων με χρήση ψηφιακής υπογραφής.
  6. Ηλεκτρονική αίτηση για έλεγχο εφαρμογής ρυμοτομικών γραμμών.
  7. Έλεγχο τοπογραφικών διαγραμμάτων που προορίζονται για σύνταξη πράξεων τακτοποιήσεως και αναλογισμού ή πράξεων εφαρμογής.
  8. Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης αποσπασμάτων  πράξεων εφαρμογής και πολεοδομικών μελετών.

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της ΝΕ Τρικάλων του ΤΕΕ κ. Νίκος Λιάκος,

  1. Για όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες, εκτός της χορήγησης σχεδίων, θα στέλνονται αιτήσεις ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντας συμπληρωμένο το έντυπο αίτησης) στη διεύθυνση d.pol@trikalacity.grκαι η εξυπηρέτηση και αλληλογραφία θα γίνονται ηλεκτρονικά.
  2. Για τη χορήγηση αντιγράφων σχεδίωνοικοδομικών αδειών οι αιτήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά στο 2431351235. Τα σχέδια θα παραδίδονται έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία στο ισόγειο του Δημαρχείου με προϋπόθεση  την επιστροφή τους εντός 24 ωρών.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων εντάσσεται στην προσπάθεια να βοηθηθούν οι μηχανικοί των Τρικάλων, ώστε να εργάζονται εξ αποστάσεως αυτή τη δύσκολη περίοδο, και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαρίστησε, δε, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιδήμαρχο και την Πολεοδομία του Δήμου για αυτή τη συνεργασία, ευελπιστώντας στη συνέχισή της και από άλλες δομές.
Από την πλευρά της, η κ. Μητσιάδη επεσήμανε, πόσο σημαντική είναι η εξυπηρέτηση των μηχανικών, που συνεχίζουν να εργάζονται, και πόσο σημαντικό είναι να έχουν δίπλα τους τον Δήμο. Τόνισε, μάλιστα ότι αυτή η παρακαταθήκη, θα εξυπηρετήσει μηχανικούς, Δήμο και κατ’ επέκταση τους πολίτες, και στη φάση της ενεργοποίησης του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ», αλλά και σε πλήθος άλλων εργασιών για μηχανικούς.

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχοι σε καλλιέργειες σκληρού σίτου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μαθήματα ανώδυνου τοκετού και μητρικού θηλασμού μέσω skype