Ειδήσεις

Δ. Πύλης : Εκπαίδευση σε θέματα πολιτικής άμυνας


Από 3-10-2016 έως 14-10-2016 στην αίθουσα  συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης Τρικάλων μερίμνη του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης  πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε θέματα πολιτικής άμυνας  σύμφωνα με τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης έτους 2016. Την εκπαίδευση την πραγματοποίησε ο Ανθυπαστυνόμος ΜΑΣΤΟΡΑΣ Μιχαήλ του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης Τρικάλων. Οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι ήταν από τα δημοτικά Διαμερίσματα Γόμφων –Παλαιομοναστήρου-Ελάτης προσκλήθηκαν έγκαιρα  και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκπαίδευσης ήταν από 3-10-2016 έως 7-10-2016 ήταν εκπαίδευση προσωπικού αμάχου πληθυσμού και από 10-10-2014 έως 14-10-2014 ήταν εκπαίδευση προσωπικού τοπικών μονάδων πολιτικής άμυνας ενώ  το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιλάμβανε τα παρακάτω:

  • Γενικά περί πολιτικής άμυνας
  • Συμβατικά όπλα μέσα προστασίας
  • Βιολογικός Χημικός πόλεμος
  • Μέτρα προστασίας Αμάχου πληθυσμού
  • Γενικά περί Πυρκαϊών-Πυρόσβεση
  • Πρώτες Βοήθειες

 

Την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την πυρόσβεση την πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές Αξιωματικοί της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων  ο Επιπυραγός  Π.Υ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημήτριος και ο Υποπυραγός Π.Υ. ΑΥΓΕΡΗΣ Κων-νος ενώ την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση  πρώτων βοηθειών εκ μέρους του Κ.Υ. Πύλης την πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτές   Ιατροί Γιακίμοβα Βεσέλα και  Τσιρώνης Γεώργιος  . Οι εκπαιδευόμενοι αποκτήσαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολτικής Άμυνας και ενημερώθηκαν,  ότι η  Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση αλλα΄και στο καιρό της ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

Από την μεριά του Δήμου παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Τζάνης Άρης.

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων
Επόμενο άρθρο ΕΝ.ΚΑ. : Ο μύθος της δωρεάν υγείας