Ειδήσεις

Δύο πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις στα Τρίκαλα


Πάνω από 3.000 αθλητές, προπονητές, συνοδοί, επισκέπτες θα βρίσκονται το επόμενο οκταήμερο στα Τρίκαλα, για δύο πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται στην πόλη. Τα Τρίκαλα των αθλητών με τα παγκόσμια ρεκόρ, με τις δεκάδες διακρίσεις, με την έντονη παράδοση σε στίβο και μπάσκετ, είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν για άλλη μια χρονιά, σημαντικές διοργανώσεις.
Πρόκειται για:
– το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων, που θα διεξαχθείς το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου 2016
– την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παίδων (Final Six), που θα διεξαχθεί το εξαήμερο 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2016 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Κατσιμήδου.
Και οι δύο διοργανώσεις, με την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των αντίστοιχων Ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ και ΕΟΚ, καθώς και των τοπικών ενώσεων, είναι απόδειξη των δυνατοτήτων της πόλης και του Δήμου.
Σε επίπεδο εγκαταστάσεων, τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο όσο και το Στάδιο, έχουν δεχθεί παρεμβάσεις, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις μεγάλες αυτές διοργανώσεις.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων δίνει έμφαση σε άλλους δύο τομείς:
– στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με τα έργα στα γήπεδα Κρηνίτσας και Πύργου
– στη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Κολυμβητήριο (ολοκληρώνεται η εκπόνηση της μελέτης και θα κατατεθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας (η δημοπράτηση γίνεται το αμέσως επόμενο διάστημα).
Επίσης, πρόσθετα έργα στον αθλητικό τομέα προγραμματίζονται, συνυπολογίζοντας και τις παρεμβάσεις που ήδη έγιναν σε γήπεδα στα χωριά.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της διοργάνωσης του Στίβου, είναι ο εθελοντισμός. Η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων υποστηρίζει την ιατρική περίθαλψη  στο πρωτάθλημα Στίβου. Πρόκειται για σημαντική κίνηση, καθώς πλέον, η παγκόσμια πρακτική για τη συμμετοχή εθελοντών σε διοργανώσεις αυτού του μεγέθους, γίνεται πράξη και στα Τρίκαλα.
 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Στην Όσσα Λαγκαδά το Δημοτικό Χορευτικό
Επόμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του Δ. Τρικκαίων σε θέματα ανάπτυξης