Ειδήσεις

Δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων σε συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Cisco Networking Academy


Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την υλοποίηση της στρατηγικής του συνεργασίας με τη Cisco Networking Academy, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στους/στις δημοτικούς υπαλλήλους στον Δήμο και στο σύνολο των δημοτών (εργαζόμενους/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομείς,  φοιτητές/τριες και ανέργους/ες).
Συγκεκριμένα, η Cisco σε συνεργασία με τη SpaceHellas και ένα από τα κέντρα υποστήριξης του δικτύου των ακαδημιών της, το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος-Scientific College of Greece, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της αγοράς, Το μάθημα της κυβερνοασφάλειας: CyberOpsAssociateCourse, το οποίο διεξάγεται μέσω του παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος Cisco NetAcad.

Τo νέο διαδικτυακό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους/ες αναζητούν καριέρα προσανατολισμένη στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, αλλά και για αυτούς/ες που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των ψηφιακών συστημάτων. Επιπλέον δε, το πρόγραμμα παρέχει ουσιαστική γνώση σε όσους/ες θέλουν να ενημερωθούν και να προστατευτούν από τις νέες απειλές που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, αλλά και για εκείνους/ες που επιθυμούν να προστατεύσουν την καθημερινή τους χρήση στο διαδίκτυο, όπου πλέον συνδέονται δισεκατομμύρια συσκευές.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από την αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων και την αναδιαμόρφωση του τρόπου εργασίας αλλά και του απαιτούμενου γνωστικού αντικειμένου, οι εργαζόμενοι/ες αλλά και όσοι/ες θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας, καλούνται να εξοικειωθούν άμεσα με τις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύοντας τη σημασία και αξία των ψηφιακών δεξιοτήτων. Μέσα από αυτό το νέο μοντέλο επιμόρφωσης και κατάρτισης δημιουργείται μια πραγματική προστιθέμενη αξία τόσο για την καθημερινότητα όσο και την επαγγελματική τους προοπτική. Τα προγράμματα της Cisco NetAcad επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και την επαγγελματική αποκατάσταση/πιστοποίηση.

Προϋποθέσεις

Για την κάλυψη των προαπαιτούμενων, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε πρώτο χρόνο στα δύο προπαρασκευαστικά courses μικρής διάρκειας, επίσης, δωρεάν παροχή της CiscoNetAcad:

Το πρόγραμμα του μαθήματος της κυβερνοασφάλειας: CyberOpsAssociateCourse έχει διάρκεια τριών μηνών, ενώ όσοι/ες το ολοκληρώσουν με επιτυχία θα λάβουν από την CiscoNetAcad:

  • ψηφιακό πιστοποιητικό (digitalbadge).
  • πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του προγράμματος.
  • εκπτωτικό κουπόνι που θα προσφέρει 51% έκπτωση στο κόστος της εξέτασης πιστοποίησης (IndustryCertificationExam).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι δημότες/ισσες και καταρτιζόμενοι/ες θα είναι σε θέση να εξηγήσουν μεταξύ άλλων τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας σε ένα εταιρικό περιβάλλον, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των Windows και Linux λειτουργικών συστημάτων, ενώ παράλληλα, θα μπορούν να αναλύσουν τη λειτουργία πρωτοκόλλων και υπηρεσιών δικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση για το CyberOpsAssociate, τα προπαρασκευαστικά μαθήματα αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή, θα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο.

Εναλλακτικά για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε ότι «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η συνεργασία μας με τη Cisco συνεχίζεται, προσφέροντας ευκαιρίες εκπαίδευσης ή/και καριέρας σε τρικαλινούς/ες που εξειδικεύονται στα θέματα της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Είναι σημαντικό για εμάς, να συνεχίζουμε τη συνεργασία, αφού τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, για το επίπεδο των γνώσεων που απέκτησαν οι συμμετέχοντες/ουσες, με βάση το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης, που δωρεάν προσφέρει η Cisco. Ο Δήμος Τρικκαίων επιλέγει να συνεργαστεί με την κορυφαία εταιρεία, επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τους πολίτες, προς όφελος των ίδιων».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Πέμπτη 1/12