Ειδήσεις

Δυναμικό παρών της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε Έκθεση Τουρισμού


Δυναμικό παρών έδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ Θεσσαλίας)συμμετέχοντας με 45 επιχειρηματίες , στην 2η Διεθνή Έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό Nostos EXPO 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο 13-16/10/2017.
Στο περίπτερο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας συμμετείχαν επιχειρήσεις και επαγγελματικοί φορείς των Δήμων Αγιάς, Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Καλαμπάκας, Λίμνης Πλαστήρας, Νοτίου Πηλίου, Πύλης, Σκιάθου, Σκοπέλου, Σοφάδων και Τεμπών.
Οι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με σημαντικά διεθνή τουριστικά γραφεία( hostedbuyers) προβάλλοντας έτσι τις επιχειρήσεις τους μέσα από πακέτα διακοπών που συνδυάζουν μοναδικές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.Οι hostedbuyers με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις προέρχονταν από μεγάλες αγορές όπως Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Επίσης το παρόν έδωσαν και τουριστικά γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό και εκπροσωπούν μεγάλες αγορές όπως Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, Κίνα, Ινδία κ.α.
<<Πρόθεση της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας , με την συμμετοχή της στην έκθεση , είναι να στηρίξει την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να φέρει σε επαφή τους επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό, με hostedbuyers που εξειδικεύονται στον τομέα αυτόν >>, δήλωσε η επικεφαλής της Θεσσαλικής αποστολήςκ. Ρένα Καραλαριώτου, Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, η κ.Καραλαριωτου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, ζητώνταςπαράλληλα από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και φορείς της Θεσσαλίας να λάβουνμέρος στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στο επόμενο διάστημα. Η συνάντηση θα έχειστόχο να αποτυπωθούν λεπτομερώς τα αποτελέσματα της συμμετοχής αλλά κυρίως των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με touroperators και εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό.
Μεγάλης σημασίας για την έκθεση NostosEXPO 2017 ήταν οι συνεδριακές και παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, τόσο μέσω του εξειδικευμένου NOSTOSFORUM, με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όσο και του NOSTOSFoodTourism, με παρουσιάσεις από καταξιωμένους σεφ τοπικών γεύσεων και προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθρο Διημερίδα με θέμα: Νέος Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος
Επόμενο άρθρο Έργα και δράσεις 4,2 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων