Ειδήσεις

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη κορυφαία εμπορική έκθεση Fruit Logistica


Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη έκθεση για το παγκόσμιο εμπόριο οπωροκηπευτικών που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1993, FRUIT LOGISTICA 2022.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στον εκθεσιακό χώρο Messe Berlin από τις 5 έως τις 7 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία και φιλοξένησε πάνω από 2.000 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και πάνω από 50.000 αγοραστές και εμπορικούς επισκέπτες από 110 χώρες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά νωπά φρούτα και συναφή προϊόντα του αγροτικού κλάδου, καθώς επίσης και να τα δοκιμάσουν.

Παρόλη την επιφυλακτικότητα που κυριαρχούσε λόγω του κλίματος που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοιού και τα γεγονότα στην Ουκρανία, η συμμετοχή  στην έκθεση αποτέλεσε μια ακόμη δυναμική προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών.

Ενδιαφέρον για τα θεσσαλικά προϊόντα  έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι  αγορών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως  Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία,  από ασιατικές και αραβικές χώρες όπως το Ισραήλ, η Ινδία , η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από αφρικανικές χώρες κυρίως από το Κονγκό και το Κέιπ Τάουν αλλά και από χώρες της Ινδονησίας όπως Μαλαισία και Σιγκαπούρη και άλλες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο περίπτερο της Θεσσαλίας και πήραν πληροφορίες από τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο b2b συναντήσεων. Οι συμφωνίες που επετεύχθησαν ήταν σημαντικές και δίνουν επιπλέον ώθηση στις θεσσαλικές επιχειρήσεις να συνεχίσουν να επενδύουν στην ποιότητα και στην συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Η θεσσαλική συμμετοχή αποτελούνταν  από την επιχείρηση «OPORELLO», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΟΡΕΙΝΑ ΑΓΙΑΣ» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμιάς – Σκήτης «ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζώγας  και η γεωπόνος της Διεύθηνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας κ. Αθηνά Μαλάκου.

Τέλος ευχαριστούμε τον αξιότιμο κ. Θεόδωρο Ξυπολιά, Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β’ στο Βερολίνο, για την πολύτιμη συνδρομή του και τις πληροφορίες για την τοπική αγορά.

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινωνική δράση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ενόψει του εορτασμού του Πάσχα
Επόμενο άρθρο Δωρεά οχήματος από την ΠΕΔ Θεσσαλίας στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Μαντουδίου