Ειδήσεις

Δικαίωση για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου: Προσαυξημένη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ


Για μια σημαντική εξέλιξη που αφορά όλα τα  μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστού από το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», ενημερώθηκε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος. Γιάννης Κράββαρης από την Υφυπουργό Παιδείας και Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Μαγνησίας κα. Ζέττα Μακρή.

Το αίτημα της διοίκησης του Συνεταιρισμού για προσαυξημένη αποζημίωση των μελών του από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της 26ηςΜαίου 2020, λόγω καλλιέργειας Π.Ο.Π. προϊόντων, έγινε σήμερα αποδεκτό από τον Οργανισμό στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ο κανονισμός ασφάλισης φυτικού κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α. εμπεριέχει σχετική πρόβλεψη από τη τελευταία επικαιροποίηση του 2011, ωστόσο απαιτήθηκε συστηματική προσπάθεια για ενεργοποίηση του άρθρου, έπειτα από σχετική κινητοποίηση του αιωνόβιου Συνεταιρισμού στην οποία βασικός συμπαραστάτης ήταν η νυν Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Μαγνησίας.

Το αίτημα αφού τέθηκε υπόψιν του ΕΛ.Γ.Α., υποστήριξαν σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που υπέβαλλαν σχετικές επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία επίσης από τη δική της πλευρά προσπάθησε να ενισχύσει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.Τα μέλη του Συνεταιρισμού για πρώτη φορά πρόκειται να λάβουνπροσαυξημένη αποζημίωση από ζημιά.

Ο Πρόεδρος κος. Κράββαρης, το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, εκ μέρους και των 800 περίπου μελών, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛ.Γ.Α. για την συνεργασία επί του θέματος, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλλαν με τις ενέργειές τους στην θετική έκβαση του ζητήματος και ειδικά στην Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζέττα Μακρή που από την πρώτη στιγμή κατανόησε την βαρύτητα του αιτήματος και από κοινού με τον Συνεταιρισμό προσπάθησε να αναδείξει το θέμα.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργούμενων μήλων έχουν κατοχυρώσει Π.Ο.Π. από το 1996, ενώ Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης είναι και τα Φιρίκια Πηλίου από το 2011.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ενός αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Θανάσης Λιούτας: Καταβλήθηκαν de minimis σε ροδάκινα και σε νεκταρίνια και στον Νομό Τρικάλων