Ειδήσεις

Διαθεσσαλικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα


Με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από το πολυσήμαντο – για την Θεσσαλία και την χώρα – έτος 1917, πέντε πολιτιστικά θεσσαλικά σωματεία συν-διοργανώνουν Διαθεσσαλικές Εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους. Επιδίωξή τους είναι να φωτιστούν γεγονότα που ενώ αφορούν τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο καθώς διαρκεί ο Α’ παγκόσμιος πόλεμος, έχουν άμεση αντανάκλαση στον θεσσαλικό χώρο.

Οι «Διαθεσσαλικές εκδηλώσεις» που θα διεξαχθούν στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες, περιλαμβάνουν ημερίδες και εκδόσεις. Η σχετική ημερίδα στη Λάρισα έχει προσδιοριστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2017. Για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν σχετικές περιλήψεις εργασιώνοι οποίες θα παρουσιαστούν στην ημερίδα της Λάρισας και θα αφορούν σε θέματα σχετικά με την περιοχή της Λάρισας ή της Θεσσαλίαςγενικότερα και συνέβησαν ή κορυφώθηκαν το 1917. Οι εργασίες αυτές μπορεί να σχετίζονται με ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λπ. γεγονότα ή ερμηνείες τους.

Οι περιλήψεις αυτές θα πρέπει να:

  • σταλούν στους υπεύθυνους της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Λάρισας στην ηλεκτρονική διεύθυνση thessalia1917@gmail.com μέχρι τις 31 Μαΐου 2017.
  • αποτελούνται από τίτλο ανακοίνωσης, στοιχεία εισηγητή (ονοματεπώνυμο, τίτλος – ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail)
  • έχουν έκταση 300 – 400 λέξεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερώνονται από τον ιστότοποτων Διαθεσσαλικών Εκδηλώσεων https://sites.google.com/view/thessalia1917

Προηγούμενο άρθρο Κοσμοσυρροή στη Βραδιά Νεολαίας της ΝΟΔΕ Και ΟΝΝΕΔ Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Δημόσιο διάλογο για τον Καλλικράτη ζητούν οι αιρετοί