Ειδήσεις

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Ξεκίνησε ο 2ος διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας «Αγλαΐα Τσεκούρα» που διοργανώνει η  διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook ® «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ» με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται  σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα που,  μαζί με το σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, προσέφερε σπουδαίο έργο  στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της Λίμνης Κάρλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (πανίδα, χλωρίδα, οικότοποι – ενδιαιτήματα, μικρόκοσμος). Η θεματογραφία του διαγωνισμού είναι:

Α. ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Β. ΦΥΤΑ

Γ. ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

Δ. ΤΟΠΙΟ

Ε. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Η προθεσμία για την υποβολή των φωτογραφιών λήγει στις  31 Ιουλίου 2023. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου 2023 στη σελίδα της δημόσιας ομάδας του facebook ®  «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ & ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους  και  συμμετέχουν στο διαγωνισμό με έως και πέντε (5) φωτογραφίες ανά θεματογραφία ανεξαρτήτως του χρόνου λήψης. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ήδη λάβει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαθλο σε προγενέστερο διαγωνισμό ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΡΛΑΣ – “ΑΓΛΑΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ”. Επίσης δεν επιτρέπονται επαναλαμβανόμενα «κάδρα» στις συμμετοχές κάθε φωτογράφου.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν στο e-mail karla.photocontest.tsekoura@gmail.com χωρίς απεικονιζόμενα διακριτικά του κατόχου (π.χ υδατογράφημα λογοτύπου, ονοματεπώνυμου κτλ). Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPΕG με τη μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας έως 2000pixels, ανάλυσης maximum 240dpi και συνολικό μέγεθος αρχείου έως 2ΜΒ, συμπεριλαμβανομένων και των Exif data. Κάθε υποβληθέν αρχείο φωτογραφίας θα πρέπει να έχει ονομασία ως εξής:

Επίθετο_Όνομα_Τίτλο_Αύξοντα αριθμό_Θεματογραφία.jpeg π.χ. Ιωάννου_Θάνος_Ορχιδέα_1_Φυτά.jpeg ή Ιωάννου_Θάνος_Πελαργός_2_Άγρια_Ζωή.jpeg

Στο e-mail συμμετοχής που θα αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να

αναγράφουν ως ΘΕΜΑ: ΕΠΙΘΕΤΟ_ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΓΛΑΙΑ – ΤΣΕΚΟΥΡΑ π.χ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΑΓΛΑΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ» και να επισυνάπτουν τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμ. ταυτότητας, τηλέφωνο, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας. Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν, θα τυπωθούν (σε διαστάσεις και υλικό ώστε να εξασφαλίζεται η ευκρινής θέασή τους από απόσταση 2 μέτρων – ευγενική χορηγία από τον κ. Αγγλόπουλο Βασίλειο και το φωτογραφείο ΦΩΤΟΔΕΣΜΟΣ στη Λάρισα) και θα εκτεθούν την ημέρα της ειδικής εκδήλωσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για το λόγο αυτό θα ζητηθούν από τους συμμετέχοντες τα πρωτότυπα ψηφιακά αρχεία στο maximum της ανάλυσης.  Με την υποβολή των φωτογραφιών του κάθε συμμετέχοντας θα λάβει απαντητικό e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής του.

Η Κριτική επιτροπή είναι πενταμελής και αποτελείται από φωτογράφους και επαγγελματίες του φωτογραφικού χώρου που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές. Η

κρίση των έργων θα γίνει βάσει κλίμακας αξιολόγησης για κάθε φωτογραφία και τελικά κάθε φωτογράφος θα λάβει συνολική βαθμολογία για τις συμμετοχές του συνολικά στο διαγωνισμό. Θα βραβευτούν οι 10 φωτογράφοι (5 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ 5 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ) με τη συνολικά μεγαλύτερη βαθμολογία στην κλίμακα αξιολόγησης των συμμετοχών τους, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Διασκεδάζουμε & Μαθαίνουμε Σχεδιάζοντας Πασχαλινές 3D Δημιουργίες για το Σπίτι
Επόμενο άρθρο ΔΕΥΑΤ: 15 μεγάλα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, περιβάλλοντος και τεχνολογίας