Ειδήσεις

Δεύτερη επίσκεψη Χατζηδάκη στον Δήμο Τρικκαίων για τους πλημμυροπαθείς


Τη δεύτερη μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 συναντήθηκε εκ νέου με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά, σε μια ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Συμμετείχαν σε αυτή, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και οι βουλευτές της ΠΕ Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα. Στη σύσκεψη κλήθηκαν, παραβρέθηκαν και έθεσαν τα αιτήματά τους, οι πρόεδροι των πλημμυροπαθών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, κ. Παναγιώτης Λαγάρας – Μεγάλων Καλυβίων, κ. Αχιλλέας Κυριάκος – Φωτάδας και κ. Χρήστος Παπαευθυμίου – Αγίας Κυριακής, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων κ. Δημήτρης Κάβουρας..

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έθεσε στον Υπουργό δύο σημαντικά ζητήματα (πέραν των όσων είχαν τεθεί στη σύσκεψη της 27ης Απριλίου): τη μέριμνα για την αποκομιδή των γκρεμισμένων σπιτιών και τη διαχείριση των απορριμμάτων από τις πλημμύρες στον Σταθμό Μεταφόρτωσης. Για αμφότερα τα ζητήματα ο κ. Σακκάς ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και να ενισχυθεί ο Δήμος Τρικκαίων, βάσει συγκεκριμένης και κοστολογημένης πρότασης που έχει ήδη αποσταλεί και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Επίσης σημαντικό στη διάρκεια της σύσκεψης, το ότι οι τρεις πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πλημμυροπαθών, έθεσαν σαφή και συγκεκριμένα αιτήματα για ζητήματα που αφορούν στα χωριά, όπως γκρεμισμένα σπίτια, φάκελοι επισκευών, αποζημιώσεις, αγροτικά θέματα.

Ο κ. Χατζηδάκης συνομίλησε και με τους παριστάμενους Υπουργό και βουλευτές, ζητώντας και διευκρινίσεις για τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των πλημμυροπαθών χωριών.

 

Προηγούμενο άρθρο Γεύσεις, χρώματα και… φίλαθλοι στο Trikala Street Food Festival 2024
Επόμενο άρθρο Συλλυπητήρια Δημάρχου Τρικκαίων για τον θάνατο του Χρήστου Μπούρα