Ειδήσεις

Γιορτάζουν οι Τέχνες του Δρόμου στα Τρίκαλα


Η τέχνη του δρόμου, η συμπερίληψη, η επαφή με τη γειτονιά, η ανάδειξη πρωτότυπων δράσεων, είναι τα βασικά στοιχεία του Street Art Festival – Trikala 2024 που το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου 2024 διοργανώνεται στα Τρίκαλα.

Το διήμερο διοργανώνεται από Κέντρο Κοινότητας με τα Παραρτήματα ΚΕΜ & Ρομά, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας  Αστέγων και το Κοινωνικό Εστιατόριο Δήμου Τρικκαίων και συμμετέχουν μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές,  εικαστικοί- γραφίστες και άλλοι καλλιτέχνες. Οι δράσεις υλοποιούνται στο Κέντρο Κοινωνικών Δόμων του Δήμου Τρικκαίων, επί της οδού Ομήρου 6.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ουσία των δράσεων και των προσπαθειών όλων των δομών της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων, τον άνθρωπο. Και έδωσε έμφαση στη συνεχή εγρήγορση των στελεχών, σε κάθε τομέα στον οποίον εργάζονται.

Αντίστοιχο χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Δήμητρα Νάτσινα. Παρέστησαν επίσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος ατόμων με αναπηρία Βασίλης Τσιούτσιας και η τ. αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη.

Ο βασικός στόχος του φεστιβάλ είναι διπλός: να αναδειχθεί και να αναγνωριστεί το έργο των καλλιτεχνών του δρόμου, και να δοθεί η δυνατότητα σε ωφελούμενους που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές Δομές του Δήμου, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.
Στο πλαίσιο αυτό, την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • Θεατρικό Δρώµενο από τη Θεατρική Οµάδα του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» Δήµου Τρικκαίων και τη συµµετοχή παιδιών Ροµά, µε την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Μπλούτσου Μαρίας. Φιλική Συµµετοχή: Μπενέτη Μαίρη
  • Κουτσιµανή Μαρίζα ( τραγούδι) Μαγκλάρας Παναγιώτης (συνοδεία πιάνου)
  • «Η οµάδα της Σουίτα Art café»
  • «Παραδοσιακή κοµπανία» Κώστα Αναγνώστου Κώστας Αναγνώστου – Κλαρίνο Τηλέµαχος Παπακώστας – Τραγούδι Χρήστος Πούλιος – Τραγούδι & Βιολί Κωνσταντίνος Γκότζιας – Λαούτο Γιώργος Πράπας – Ντέφι
  • «Ρεµπετολαϊκό» Λουκάς Παύλος, Γιώργος Τσιλιχρήστος, Βαγγέλης Ζαχαράκης, Μαριλού Μπαλατσούκα

Στην παράλληλη δράση, ο τοίχος του παρακείμενου στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών κτηρίου, φιλοτεχνήθηκε με γκράφιτι από τους No Limit Styles (NLS)- The street art project Artist: Hoodspirit (Αλέξανδρος Κισκίνης).

Για την Τρίτη 18 Ιουνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

18:30 – 19:00 Ναυσικά Πέππα – Τριαντάρη χορεύτρια, χορογράφος, performer

19:00 – 20:00 «ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» Κρικώνης Γιώργος – Φωνή & Κιθάρα Μπαρµπάτης Κώστας – Κιθάρα Σούντας Γιώργος – Κιθάρα Παπαχρήστος Χρήστος – Πλήκτρα Μπέλλος Χρήστος – Μπάσο Σταυρέκας Σωτήρης – Τύµπανα

20:00 – 21:00 «KOSTAS MILONAS Drums Academy» Παύλος Γαλάνης Μιχάλης Καβούλης Κώστας Μυλωνάς

21:00 – 22:00 The Teasers» Φωνή: Κατερίνα Μπαρµπαρούση Ηλεκτρική κιθάρα: Βασίλης Σαµαράς Ηλεκτρικό Μπάσο: Κώστας Λάµπας Τύµπανα: Στέργιος Χάτος Τροµπόνι: Γιώργος Αγγελάκης

22:00 – 23:00

Dj Akis Tzotzios

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ με πρωτότυπο δρώμενο στο Street Art Festival - Trikala 2024
Επόμενο άρθρο Συγκίνηση και μνήμες στο αφιέρωμα στο «ΤΡΙΟ ΤΡΙΚΚΗ»