Ειδήσεις

Για την Προμήθεια των Πολεμικών Αεροσκαφών Rafale ο Θανάσης Λιούτας στην Ολομέλεια της Βουλής


Ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, ένας από τους 10 συνολικά βουλευτές της ΝΔ που ήταν ομιλητές στη συζήτηση της Ολομέλειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την προμήθεια των 18 πολεμικών αεροσκαφών Rafale, τοποθετήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια κοινοβουλευτική στιγμή εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την πατρίδα μας και τους Έλληνες.

Ο Θανάσης Λιούτας στην ομιλία του, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, βάσει του πρωτοκόλλου που ακολουθείται λόγω της πανδημίας, υπογράμμισε ότι κοινοβουλευτικά το 2021 ξεκίνησε με δυο ύψιστης σημασίας νομοσχέδια στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας, με την ιστορική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια και με τη σύμβαση για την προμήθεια των πολεμικών αεροσκαφών Rafale.

Ειδικότερα για την προμήθεια των Rafale, ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια συμφωνία, με την οποία αποκτούμε 18 πολεμικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, γεγονός που καθοριστικά ενισχύει επιχειρησιακά την Πολεμική μας Αεροπορία και διασφαλίζει στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο το αξιόμαχό της.

«Είναι μια συμφωνία που ενισχύει και αυξάνει καταλυτικά και αποφασιστικά το συνολικό στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας γεωπολιτικά. Ο ουρανός της Ελλάδας θωρακίζεται».

Ο Θανάσης Λιούτας επιπρόσθετα σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο, η πατρίδα μας, μαζί με την πανδημία του Κορωνοϊού, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μια γεωπολιτική κρίση στον Έβρο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Πρόκειται για γεγονός, απέναντι στο οποίο η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, πρωτίστως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και τα Σώματα Ασφαλείας, επέδειξαν αποφασιστικότητα, δύναμη και ετοιμότητα, υπερασπιζόμενοι πάντατα κυριαρχικά μας δικαιώματα και διασφάλισαν το εθνικό μας συμφέρον.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού σηματοδότησε και έφερε μόνο νίκες, υπέρ του εθνικού συμφέροντος, της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των Ελλήνων.

«Το παραπάνω είναι άλλωστε και πεποίθηση ολόκληρης της κοινωνίας μας, η οποία είδε και αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού μας, καθώς και το μεγάλο εθνικό όφελος, που ως αποτέλεσμα συνολικά παράγεται από την πολιτική μας. Συνεχίζουμε με δύναμη και ευθύνη».

 

Προηγούμενο άρθρο Σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία η Περιφέρεια με 189 μηχανήματα
Επόμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Σε χάρτη τα 11 σημεία με δωρεάν αλάτι για τον Λέανδρο