Ειδήσεις

Βράβευση 326 μαθητών στα Τρίκαλα


Την Κυριακή το απόγευμα το Παράρτημα Ν Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βράβευσε 326 μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της σχολικής χρονιάς 2015-16, στην διαρκώς κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, διαχωρίζοντας την εκδήλωση σε τρεις διαδοχικές περιόδους.

Από τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού μας, βραβεύτηκαν εξήντα ένας (61) μαθητές που είχαν προκριθεί από τον 76ο «Θαλή». Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός όλων των προηγούμενων ετών. Από αυτούς, συμμετείχαν στην τελική φάση, δηλαδή τον «Αρχιμήδη» δεκατρείς (13) μαθητές, που επίσης είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των προηγούμενων ετών. Εκεί 4 μαθητές μας κατέκτησαν 1 χρυσό μετάλλιο και 3 χάλκινα, κατατάσσοντας ξανά το νομό μας ως τον πρώτο επαρχιακό νομό της χώρας.

Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, ο Δημήτρης. Λώλας είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας (ως 1ο μέλος της 6άδας), ενώ ο Νίκος Ηλιόπουλος είναι μέλος της Αναπληρωματικής Εθνικής Ομάδας (στη 2η θέση της αναπληρωματικής 6άδας). Αυτοί οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην ερχόμενη Μαθηματική Βαλκανιάδα στη Ρουμανία. Η Μιχαηλίδου Μαρία κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και ο Βασίλης Τσεπέλε επίσης χάλκινο μετάλλιο.

Από τα 58 δημοτικά σχολεία, με 130 τμήματα και 2000 μαθητές που συμμετείχαν στον 10ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» βραβεύτηκαν οι 265 που πρώτευσαν στα τμήματά τους.

Ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Στέλιος Αμπράζης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τη Διευθύντρια ΔΔΕ Τρικάλων κα. Β. Κάκλα, το Διευθυντή ΔΠΕ Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπαση, τους Διευθυντές και δασκάλους των σχολείων που συμμετείχαν και τους Μαθηματικούς που βοήθησαν ώστε να διεξαχθούν οι διαγωνισμοί με άριστο τρόπο. Ακόμη ο κ. Αμπράζης είπε: «Πιστεύουμε πως με αυτές τις δράσεις μας το καθημερινό μας έργο αναδεικνύεται μέσα στην κοινωνία και γενικότερα στον τοπικό πολιτισμό. Πιστεύουμε πως οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, προσεγγίζουν την πρώτη Επιστήμη της ανθρωπότητας – τα Μαθηματικά – από μια ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και ρεαλιστική σκοπιά».

Ο κ. Αμπράζης ευχαρίστησε επίσης την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, και το σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, καθώς πρόσφερε σε κάθε μαθητή που βραβεύτηκε ένα ωραίο μεταλλικό στυλό, με χαραγμένο λογότυπο.

Προηγούμενο άρθρο Επιδιορθώθηκε το κιόσκι στο νηπιαγωγείο Ριζαριού
Επόμενο άρθρο Η Κινητή Βιβλιοθήκη της ΠΕΔ γιόρτασε την Ημέρα Περιβάλλοντος