Ειδήσεις

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στον Μανδραγόρα


Ο Σωτήρης Μπαλλάς και η Μέλπω Αλεξανδροπούλου επιστρέφουν στη μουσική ζωή των Τρικάλων με αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Αφορμή είναι τα ανέκδοτα τραγούδια του ποιητή τα οποία μελοποίησε ο Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου κι εμπιστεύτηκε στους δύο ερμηνευτές στις μεγάλες συναυλίες ελληνικού τραγουδιού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι ερμηνευτές, με μακρόχρονη θητεία στο πολιτικό τραγούδι, αποκρυπτογραφούν τον λόγο του ποιητή, υπενθυμίζουν τη διαχρονικότητα των στίχων του που έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο. Στο πρόγραμμα σμίγουν τραγούδια από τα “Τροπάρια για Φονιάδες”, τη “Θητεία”, τα “Τραγούδια του Αγώνα”, τον “Άγιο Φεβρουάριο”, τα “Λαϊκά”, συνθέσεις του Σπανού, του Κουγιουμτζή, του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Μούτση, του Ανδριόπουλου, του Μικρούτσικου, του Γκαϊφύλλια, του Μαρκόπουλου, του Νικολόπουλου, του Σωτηρίου.

Συμπράττουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι και στον τζουρά, Μάριος Τσομπανίδης στο πιάνο, Χρήστος Λαρίσης στην ακουστική κιθάρα. Επιμέλεια προγράμματος: Σωτήρης Μπαλλάς.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016, Μουσικό στέκι Μανδραγόρας, Στρατηγού Σαράφη 12, έναρξη 9:30μ.μ., είσοδος 6 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Μουσικό Σχολείο : Μια εκπαιδευτική εξόρμηση
Επόμενο άρθρο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων: Μια εκπαιδευτική εξόρμηση με μορφωτικό χαρακτήρα στα Αμπελάκια Λάρισας