Ειδήσεις

Ανακοίνωση Χρ. Σιμορέλη για τη Βουλή των Εφήβων


Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τη νέα γενιά μέσα στο Κοινοβούλιο με όρεξη και ενθουσιασμόγια συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν την πολιτική και την κοινωνία. Θα ήθελα από μέρους μου να τους καλωσορίσω και είμαι σίγουρος ότι με τη ζωντάνια και την ορμή της νιότης θα θέσουν τα οξυμένα προβλήματα της γενιάς τους. Θα  χαιρετίσω ιδιαίτερα τους Έφηβους Βουλευτές του νομού μας που μας εκπροσωπούν στην πολιτική διαδικασία. (Παλάσκας Θεόδωρος, Σιούτα-Σακελλαρίδη Χριστίνα, Ντάλλα Κωνσταντίνα, Τουρκογιώργου Κατερίνα)

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία μας, ιδιαίτερα με το έντονο κλίμα αποπολιτικοποίησης και αποχής από τα κοινά που παρατηρείται, οι νέοι άνθρωποι να ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται και να παλεύουν για τα όνειρα τους για μια καλύτερη κοινωνία.

Η πολιτεία οφείλει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντάς τις παροχές για την παιδεία καιμετατρέποντας το σχολείο από εξεταστικό κέντρο σε κοινωνικό χώρο πραγματικής μάθησης που θα παρέχει μόρφωση και τα εφόδια για τη ζωή. Η πολιτεία για να ενισχύσει τη φωνή των νέων θεσμοθετεί τη ψήφο στα 17, πάγιο αίτημα χρόνων  της Αριστερά, που βρίσκεται στις διατάξεις του εκλογικού νόμου που επεξεργάζονται αυτή την εβδομάδα οι επιτροπές της Βουλής. Οι νέοι άνθρωποι είναι το μέλλον του τόπου έχουν και νου και γνώση και κανένας δεν πρέπει να φοβάται τη φωνή τους.

 

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Προκοπίου στο Δ. Πύλης
Επόμενο άρθρο Σιμορέλης Χρήστος: Εκδημοκρατισμός της κοινωνίας και ανασυγκρότηση της οικονομίας