Ειδήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν συμβολικά την Εφορία Τρικάλων


Τη ΔΟΥ Τρικάλων αποκλείσαμε σήμερα αγροτοκτηνοτρόφοι των Τρικάλων, υλοποιώντας τις αποφάσεις για αγωνιστική κλιμάκωση που πάρθηκαν στις συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής των Τρικαλινών αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας και στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Νίκαιας, όπου η Ομοσπονδία μας «Η Άνοιξη» συμμετέχει ανελλιπώς..
Η σημερινή διαμαρτυρία είχε στόχο τα φορολογικά μέτρα σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς που ετοιμάζει η κυβέρνηση με βάση το μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και προβλέπει αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 26% και 100% προκαταβολή φόρου.
Στην κινητοποίηση εκφράστηκε η μαχητική διάθεση και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων αγροτών για νέα ένταση των κινητοποιήσεων, αφού δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά απάντηση από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο των αιτημάτων που εδώ και μήνες καταθέσαμε.
Ταυτόχρονα εκφράστηκε από τους συναδέλφους κατακραυγή και αγανάκτηση για τους «πρόθυμους συζητητές» της κυβέρνησης, οι οποίοι συνωστίζονται στα σκαλιά του Μαξίμου για να προσφέρουν «πεσκέσια με καλά αιτήματα». Αυτά τα «παιχνίδια διαλόγου» που στήνει η κυβέρνηση με διαφόρους «πρόθυμους» καταγγέλθηκαν έντονα στη σημερινή μας κινητοποίηση.
Δεν ξημεροβραδιάζουμε για ένα μήνα σχεδόν στα μπλόκα για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών. Γιατί αυτό, στην ουσία, ζητούν οι “πρόθυμοι συζητητές” που, όχι μόνο αποδέχονται, αλλά παρουσιάζουν και ως δικό τους αίτημα το διαχωρισμό των αγροτών σε “κατά κύριο επάγγελμα ή μη”, μέσα από τον οποίο θα πεταχτούν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες.
Όλοι αυτοί οι “θεσμικοί συνομιλητές” της κυβέρνησης, στόχο έχουν να ξεστρατίσουν την πάλη μας, να διασπάσουν τον αγώνα μας. Δεν είναι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, που θέλουν να βγουν από τη μέση όλοι οι φτωχοί και να μείνουν μόνο αυτοί. Μάλιστα, έχουν κάνει και τον υπολογισμό και έβγαλαν ότι στη χώρα μας χωράνε μόνο 150.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Και οι εκατοντάδες χιλιάδες που, όπως λένε, δεν χωράμε, πού θα πάμε;
Χαρακτηριστικό, επίσης, για το ποιους εκφράζουν και εκπροσωπούν και για το τι θέλουν και επιδιώκουν, είναι ότι αποδέχονται αύξηση 40% στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, όταν πάνω από το 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν τις σημερινές εισφορές και είναι χωρίς θεωρημένα βιβλιάρια Υγείας. Μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν τους νοιάζει και πολύ πόση θα είναι η αγροτική σύνταξη, βοηθώντας, έτσι, την κυβέρνηση να κόψει κι άλλο τις εξευτελιστικές συντάξεις του ΟΓΑ.
Πολλές επιλογές δεν θα έχουμε: Είτε θα γίνουμε χουσμετιάρηδες των νέων “τσιφλικάδων”, στους οποίους θα καταλήξει το βιος μας, είτε θα στριμωχτούμε κι εμείς στις μακριές ουρές των ανέργων των ελληνικών μεγαλουπόλεων και στα συσσίτια για νηστικούς των δήμων, ή θα πάρουμε των ομματιών μας για την ξενιτιά, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας στις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70.
Ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα επιμένουμε στον αγώνα και στη διεκδίκηση, αντιμετωπίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των “προθύμων” συνεργατών της να μας σύρουν σ’ ένα διάλογο που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των δικών μας αιτημάτων, αλλά επί της ουσίας, θα βοηθάει στο πέρασμα των μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας εξοντώνουν.
Αύριο Πέμπτη 18 Φλεβάρη η ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» θα συμμετάσχει-σύμφωνα με τις αποφάσεις που λάβανε στο μπλόκο της Νίκαιας- , στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια Λάρισας σε διαμαρτυρία ενάντια σε προγραμματισμένο «αγροτοδικείο» σε βάρος συναδέλφων μας για παλιότερες κινητοποιήσεις.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων “Η Ανοιξη”
Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016

Προηγούμενο άρθρο Στην τουριστική έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ του Τελ Αβίβ συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Επιτροπή Μπλόκων με αφορμή δημοσιεύματα για νέες προτάσεις της κυβέρνησης