Ειδήσεις

Αγκαλιά γνώσης και ξεναγήσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων σε μαθητές/τριες


Ξανά κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, με επισκέψεις των σχολικών τους μονάδων, είναι από τα μέσα Μαρτίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Δύο χρόνια μετά την υποχρεωτική απαγόρευση για πραγματοποίηση επισκέψεων λόγω της πανδημίας, οι «πύλες» της Βιβλιοθήκης άνοιξαν ξανά. Οι επισκέψεις Σχολείων έχουν ως στόχο τη μύηση των μαθητών από μικρή ηλικία στην ανάγνωση και την ενδυνάμωση  των σχέσεών τους με το βιβλίο, καθώς και την αγάπη για το διάβασμα χτίζοντας διαύλους επικοινωνίας των παιδιών με οργανωμένες πηγές γνώσης, πληροφόρησης και εξεύρεσης εφοδίων για την απόκτηση ικανοτήτων και για τη διά βίου μάθηση.

Η Βιβλιοθήκη υποδέχεται για ξεναγήσεις και περιηγήσεις στους χώρους της μαθητές/τριες από σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στη διάρκεια των επισκέψεων γίνεται ενημέρωση και περιήγηση των μαθητών/τριών στου χώρους της Βιβλιοθήκης, και τη γνωριμία με τα τμήματα, το υλικό, τις υπηρεσίες και τον τρόπο λειτουργίας της.

Τις τελευταίες ημέρες, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη μαθητές/τριες τμημάτων από:

  • 17/3/2022: 27ο Δημοτικό Σχολείο ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • 29/3/2022: Νηπιαγωγείο CIAO MAMA
  • 30/3/2022: Δημοτικό Σχολείο ΣΑΚΚΑ
  • 1/4/2022: 2ο Δημοτικό Σχολείο
  • 5/4/2022: Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων
  • 6/4/2022: 1ο ΕΙΔΙΚΟ Δημοτικό Σχολείο ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • 7/4/2022: 33ο Δημοτικό Σχολείο ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • 12/4/2022: 6ο Νηπιαγωγείο ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  • 13/4/2022: Ελληνικό Σχολείο Βουδαπέστης «ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ»

Επρόκειτο για επίσκεψη ομάδας 8 καθηγητριών που ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για το τον τρόπο λειτουργίας της και για τις δράσεις που έχει υλοποιήσει από την κ. Τ. Ρώσσιου. Στο τέλος της επίσκεψης η ομάδα των εκπαιδευτικών δώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη βιβλία των εκδόσεων των Ελλήνων της Ουγγαρίας.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις  διευθετούνται μόνο μετά από συνεννόηση με τη Βιβλιοθήκη. Η συνολική διάρκεια της επίσκεψης είναι περίπου 60 λεπτά.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, Γαριβάλδη 8. Κτήριο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων. Τηλ.: 24313-53565, e-mail: library@trikalacity.gr

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Λεωνίδας Μπακούρας: Ο άνθρωπος που απογείωσε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον τομέα της ενέργειας
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν έργα οδικής ασφάλειας σε Δήμους των Τρικάλων