Ειδήσεις

Έκθεση: «Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή»


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Τρικάλων σε συνεργασία με το Μουσείο Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής και τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή διοργανώνουν την έκθεση:«Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Τσιτσάνη και θα είναι ανοικτή για το κοινό από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 9:30 έως τις 13:30 για τον πρωινό κύκλο και 19:00 με 21:00 για τον απογευματινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:30 π.μ. Στη συνέχεια θα γίνει η βράβευση των τριών πρώτων έργων του τοπικού διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το παράρτημά μας και η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής.

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως Έλληνες Μαθηματικούς του 20ού αιώνα. Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται γνήσια αντίγραφα φωτογραφιών και επιστολών του Έλληνα Μαθηματικού με διακεκριμένους επιστήμονες της εποχής του, μεταξύ αυτών και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Την έκθεση θα υποστηρίζει η Μουσειολόγος/Μουσειοπαιδαγωγός Χαρά Μαρκουλάκη (υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Καραθεοδωρή) που θα αναλαμβάνει την περιήγηση των επισκεπτών.

Επιπλέον, για τις ομάδες μαθητών που το επιθυμούν, δύναται να διεξαχθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθαίνοντας για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, που σχεδιάστηκε επί ευκαιρίας της έκθεσης.

Η  περιήγηση θα έχει διάρκεια 45 λεπτά και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν πρέπει να ξεπερνά τους 25. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός θα πρέπει να χωριστεί μικρότερες ομάδες.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιούνται 3εκπαιδευτικές επισκέψεις για κάθε πρωινή βάρδιακαι 1 κατά την απογευματινή.

Επειδή το ενδιαφέρον για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις από πλευράς των σχολείων αναμένεται να είναι μεγάλο θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.           Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή πιέζοντας στον παρακάτω σύνδεσμο https://goo.gl/forms/srnoPoJnuWvT8gBy2. Πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του παραρτήματος (www.emetrikala.gr)

 

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος Κεφαλάς Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας Θεοχάρης Δημήτριος

Προηγούμενο άρθρο Εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας στον Δήμαρχο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Κώστα Σκρέκα για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων των αγροτών στις ορεινές περιοχές