- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

KNE: Καλούμε τη νεολαία της Θεσσαλίας στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Συνέντευξη τύπου του Σ.Π Θεσσαλίας της ΚΝΕ για τη διοργάνωση του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου στο Στόμιο Λάρισας 17-19 Ιούλη δόθηκε στη Λάρισα.

Τη συνέντευξη έδωσαν ο Κωτσαντής Θοδωρής μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. Της ΚΝΕ και η Στεργιανή Σιούλα μέλος του Τομεακού Συμβούλιου Λάρισας της ΚΝΕ.

Πιο αναλυτικά, τόνισαν τα παρακάτω: 

Σε μια εβδομάδα το Στόμιο της Λάρισας θα υποδεχτεί ένα …διαφορετικό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιούλη, ανοίγει τις πύλες του το Διήμερο με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!».

Ήδη τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες στο χώρο που θα υποδεχτεί τους κατασκηνωτές στην όμορφη παραλία του Στομίου. Με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά δεκάδων νέων ανθρώπων και την στήριξη των κατοίκων της περιοχής είμαστε σίγουροι ότι η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την ιατρική κοινότητα, τους ειδικούς επιστήμονες για τις πολύτιμες οδηγίες τους που διασφαλίζουν την προστασία της υγείας όλων των κατασκηνωτών αλλά και των επισκεπτών του διημέρου, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τη νεολαία της Θεσσαλίας να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Διημέρου και με τη συμμετοχή της να στείλει μήνυμα:

Σε μια περίοδο λοιπόν έντονων εξελίξεων, το Διήμερο παίρνει τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες που ανέπτυξαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα για να γίνει ένα νέο αγωνιστικό αντάμωμα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το ΚΚΕ έχει πρωτοστατρήσει για να μείνουμε όρθιοι και δυνατοί, έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Πρώτο μας μέλημα ήταν να «μείνουμε δυνατοί», για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον αγώνα. Γι’ αυτό και δεν «σιωπήσαμε», δεν επιτρέψαμε να περάσει η «σιγή νεκροταφείου» που ήθελαν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, αλλά μπήκαμε μπροστά για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Η ιστορική φετινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις, που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, με τη συμμετοχή των κομμουνιστών αποδεικνύει ότι έχουμε την ικανότητα να διοργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις με όλα τα απαραίττητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Έχοντας την πείρα του προηγούμενου διαστήματος σαν παρακαταθήκη, κατά τη φετινή διεξαγωγή του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και των επισκεπτών. Δεν αρκούμαστε απλά στις διατάξεις που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι φορείς για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και των camping. Αλλά σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα έχουμε συντάξει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο πρόληψης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Δεν έχουμε στόχο να κουράσουμε με την απαρίθμηση των μέτρων. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αναδείξουμε τη διαφορετική φιλοσοφία που έχουμε σε σχέση με τα ημίμετρα, με τα δύο μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Όταν εμείς μιλάμε για προστασία της δημόσιας υγείας το εννοούμε, δεν το αναθέτουμε στην ατομική ευθύνη του καθενός. Και ναι είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι η κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι ο πιο ασφαλής καλοκαιρινός προορισμός σε ολόκληρη τη χώρα.

Γιατί εμείς σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν υποτάσσουμε την προστασία της υγείας στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνάει, τα αυξανόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα του κορονοϊού εντείνουν την ανησυχία του λαού, ιδιαίτερα των κατοίκων τουριστικών περιοχών αλλά και των εργαζομένων στον Τουρισμό, τις Μεταφορές, τον Επισιτισμό κ.λπ. Τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για το «άνοιγμα» του Τουρισμού, η απουσία καθολικών προληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, η «οριακή» λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας είναι το αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής των κανόνων υγείας στα κέρδη των μεγάλων ξενοδόχων, των ιδιωτικών κλινικών, των μεταφορικών εταιριών. Είναι οι συνέπειες και οι προτεραιότητες της πολιτικής που αντιμετωπίζει σαν «κόστος» κάθε ουσιαστικό μέτρο πρόληψης. Μάλιστα, πάνω στις πλάτες του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζεται με τη ΝΔ για ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις στα πρωτόκολλα – «λάστιχο».

Εν κατακλείδι, η συμμετοχή της νεολαίας στο Διήμερο της ΚΝΕ μπορεί να στείλει διπλό μήνυμα: Από τη μία υψώνουμε φωνή υπεράσπισης της υγείας και των δικαιωμάτων μας και από την άλλη δείχνουμε με το ζωντανό μας παράδειγμα, με την ίδια τη διοργάνωση της κατασκήνωσης ότι Ναι, υπάρχει τρόπος για ασφαλείς, ποιοτικές διακοπές για τη νεολαία.

Ραντεβού λοιπόν στο Στόμιο στις 17-18-19 Ιούλη!