- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

H Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018» για τις υπαίθριες δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαρτίου και 1η Απριλίου (στο M.E.C.) στην Αθήνα.

Το τριήμερο αυτό, πάνω από 35.000 άνθρωποι της φύσης θα δώσουν το μεγάλο ραντεβού και θα συναντηθούν στην έκθεση που θα εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους όλες οι επιχειρήσεις που συνδέονται με την κυνηγετική δραστηριότητα, καθώς και τις άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες της υπαίθρου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα απευθυνθεί σε αυτό το ειδικό κοινό εσωτερικού τουρισμού και θα προβάλει μαζί με τα όμορφα τοπία της περιοχής, τα πολιτισμικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της, καθώς ως γεωγραφικό διαμέρισμα αποτελεί έναν τόπο με μεγάλη κυνηγετική παράδοση.

Το κυνήγι, το ψάρεμα, η ορειβασία, η πεζοπορία, ο αγροτοτουρισμός και όλες οι άλλες δραστηριότητες της υπαίθρου που αποτελούν αντικείμενο της έκθεσης,  προσδίδουν προστιθέμενη αξία στον εσωτερικό τουρισμό της χώρας ενώ ταυτόχρονα αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Με αντικείμενο το κυνήγι αλλά και με προεκτάσεις σε οτιδήποτε αφορά τη φύση, το βουνό και την περιπέτεια, η έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018», αλλάζει τα δεδομένα και θέτει νέα δεδομένα επαγγελματικού προσανατολισμού και σύγχρονης οργάνωσης, σε έναν καινούργιο θεσμό που υλοποιείται από την παλαιότερη και εμπειρότερη ομάδα του κλάδου.

Γύρω από το κυνήγι ζει, αναπνέει και κινείται ένα σημαντικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας (250.000 κυνηγοί). Αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, λειτουργούν 23 πρωτοβάθμιοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, στους οποίους είναι οργανωμένοι 14.000 κυνηγοί.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει το δικό της παρόν και θα συμμετέχει στη Έκθεση με ένα περίπτερο το οποίο θα «φιλοξενήσει» όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους που λειτουργούν και δρουν εντός των διοικητικών της ορίων. Επίσης, στο περίπτερο θα προβληθεί ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός της περιοχής καθώς και όλα τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται από τους εκλεκτούς παραγωγούς της.

Καλούνται όλοι οι κυνηγητικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση να επικοινωνήσουν στo 2413506301 για περισσότερες πληροφορίες.