- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

3ο ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων

Με αφορμή το επίσημο έτος 2016 Ελλάδος και Ρωσίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιώντας την στοχευμένη τουριστική της στρατηγική, διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το «3ο Ταξίδι Εξοικίωσης» 9μελούς ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ρωσίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το ταξίδι τους, διάρκειας τεσσάρων ημερών, ξεκίνησε χθες Δευτέρα 26/6/2016 από την περιοχή της Καρδίτσας και της Λίμνης Πλαστήρα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν τις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας. Η επίσκεψη των έγκριτων δημοσιογράφων ξεκίνησε από οινοποιείο ντόπιων παραγωγών περιοχής του Δήμου Σοφάδων και γνωριμία με τις εγκαταστάσεις αλλά και τις γεύσεις κρασιού που παράγονται στην μονάδα, σε συνδυασμό με συνοδευτικά Θεσσαλικά προϊόντα.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ.Βασίλης Τσιάκος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κ.Κόκκαλη Γεωργία, η οποία και συνόδευσε τη Ρωσική δημοσιογραφική ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν διαδοχικά, το Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα, την Ι.Μ Παναγίας Πελεκητής όπου κυριολεκτικά έμειναν έκθαμβοι με το φυσικό κάλλος της περιοχής και την σπάνιας ομορφιάς Ιερά Μονή. Στη συνέχεια οι Ρώσοι επισκέπτες, απόλαυσαν τις δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή σε συνδυασμό με τη φύση, όπως κανό καγιάκ, ποδήλατο, τοξοβολία κλπ.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με Β2Β συνάντηση σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου ο παρέστη Δήμαρχος  Λ.Πλαστήρα κ.Τσιαντής και ντόπιοι επιχειρηματίες (διαμονής, εστίασης, παραγωγής τοπικών προϊόντων). Εκεί πραγματοποιήθηκε μία άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά την οποία διερευνήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες και οι τρόποι προώθησης και προβολής των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής αλλά και ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων.

Η κυρία Κόκκαλη τόνισε ότι η Π.Ε. Καρδίτσας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του Θρησκευτικού  και προσκυνηματικού τουρισμού στην περιοχή μας, μια και το είδος αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση στην επιλογή του τουριστικού προορισμού εκ μέρους των ομόδοξων Ρώσων πολιτών.

Η επίσκεψη των Ρώσων δημοσιογράφων ολοκληρώθηκε το πρωΐ της Τρίτης (27/6/2016) με επίσκεψη στην Ι. Μ Κορώνης, και τη γνωριμία τους με την ιστορική μονή στην οποία τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος Σεραφείμ Επίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου, από τον οποίο οφείλει το όνομά του και ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους Αγίους των τελευταίων αιώνων.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήρθαν από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, έμειναν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από την περιοχή μας και την φιλοξενία, κάτι το οποίο δήλωσε με ικανοποίηση και η Πρόεδρος των Περιφερειακών ΜΜΕ της Ρωσίας κ.Dubinskaya Sofya.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ.Τσιάκος  ευχαριστεί θερμά  τους επαγγελματίες της περιοχής για την συνδρομή τους και τη συνεργασία στην υλοποίηση της φιλοξενίας του 3ου ταξιδιού εξοικείωσης των Ρώσων δημοσιογράφων.